biznis
89

Hotel Pino na Trebeviću domaćin okupljanju renomiranih bh. turoperatora

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Rijetko koje zemlje u svijetu imaju planinu u samom centru glavnog grada. Sarajevo sa ponosom može reći da ima nešto takvo – Trebević.

Grupa od 30 vodećih turoperatora iz cijele Bosne i Hercegovine, boravila je danas na Trebeviću, u pratnji predstavnika Turističke agencije Relax Tours, gdje su se iz prve ruke informisali o turističkim potencijalima ove planine.

Cilj okupljanja bio je razgovor o unapređenju bosanskohercegovačke turističke ponude te razvoju incoming turizma. Turoperatori iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Banja Luke, Mostara, boravili su u hotelu Pino gdje je upriličen obilazak cjelokupnog sadržaja hotela na Trebeviću, na kojem su predstavnici agencija upoznati sa sadržajem hotela i svega onog što on nudi.

Po završetku obilaska, organizovan je radni doručak na kojem se razgovaralo na temu "Jačanje BiH Incoming turizma".

Sarajevski jedinstveni stil života, bosanska originalanost, toplina, susretljivost i mogućnost raznih tipova rekreacije su ono što hotelu Pino daje unikatnost i to sve na nadmorskoj visini od 1.070 m. Ambijent hotela upotpunjen sa 65 ležaja obiluje toplinom prirode i savremenog komforta sa jedinstvenim pogledom na planine.

Sarajevski jedinstveni stil života, bosanska originalanost, toplina, susretljivost i mogućnost raznih tipova rekreacije su ono što hotelu PINO daje unikatnost te iz tog razloga, najeminentniji bh. predstavnici turističkih agencija odlučili su se okupiti i okusiti doručak u planinskom ambijentu.

U restoranu “Prvi Šumar“ birajte između tradicionalnih specijaliteta i internacionalne kuhinje ili prepustite se iznanađenju inovatinih i kreativnih jela naših kuhara.

Hrskavi domaći hljeb sa kremastim puterom, tradicionalna pršuta, domaći sirevi, svježa jaja, svježe voće, raznovrsni izbor peciva, jogurta, žitarica, svježih sokova upotpunjeno očaravajućim pogledom su jednostavno najbolji recept za čarobno jutro.

Svi sastojci su domaći proizvod. Jednostavnost kombinovanih sastojaka jelima daje nevjerovatan sklad okusa.