biznis
0

Grawe koncern osvojio prestižnu austrijsku nagradu

FENA
Austrijska osiguravajuća kuća Grawe (Grazer Wechselseitige Versicherung AG) po treći je put osvojila prestižnu nagradu "Recommender", koju svake godine dodjeljuje Udruženje za finansije i marketing Austrije, a na temelju preporuka korisnika finansijskih usluga.

Ove godine Grawe je tu nagradu dobio u kategoriji osiguranja van regionalnih granica, uz ocjenu "izvrsna orijentiranost na klijente", a proglašeno je i za "najperspektivnije društvo godine".

Grupacija Grawe osiguranja u BiH ima dvije firme, jednu sa sjedištem u Sarajevu i jednu u Banjoj Luci, i po poslovanju su među najuspješnijima na našem tržištu.

"Bliskost s klijentima i zadovoljenje njihovih potreba ključno je za svaku osiguravajuću kompaniju. To je i temelj naše poslovne politike, koja se dokazuje ovom važnom austrijskom nagradom", izjavio je direktor Grawe osiguranja d.d. Sarajevo Georg Schneider.

Nagrada "Recommender" dodjeljuje se na temelju spremnosti klijenata banaka, osiguravajućih društava i stambenih štedionica da preporuče neku drugu firmu, što se smatra najpreciznijom metodom određivanja zadovoljstva klijenata.

Istraživanje je proveo institut Telemark Marketing na bazi telefonske ankete sa 5.000 ispitanika, koju je obavio u prvom kvartalu ove godine.