U organizaciji CPI
17

Gradeći "stanje mira" s mladima zapadnog Balkana, pozivaju vas da se prijavite

Centar za postkonfliktna istraživanja
Centar za postkonfliktna istraživanja
Evropska unija u Bosni i Hercegovini u partnerstvu s Centrom za postkonfliktna istraživanja (CPI) organizuje prvu Omladinsku akademiju ,"Stanje mira"' od 18. do 31.8. u Bosni i Hercegovini.

Mladi iz regije zapadnog Balkana učestvovat će u cross-country programu s više od 15 aktivnosti na 4 lokacije, putovati širom zemlje, ali i uživati u ljetnom odmoru u BiH!

Sa sveobuhvatnim ciljem doprinosa mirnijoj i demokratičnijoj budućnosti na Zapadnom Balkanu, Omladinska akademija "Stanje mira'" ima za cilj poboljšati kapacitete i društveni kapital mladih kao nosilaca promjena. Programske aktivnosti nastoje osnažiti mlade ljude (u dobi od 18 do 30 godina) sa Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora i Srbija) da preuzmu aktivniju ulogu u izgradnji mira i drugim društvenim procesima koji su neophodni za čvrsto demokratsko društvo.

Program će se sastojati od dvosedmične akademije za mlade širom Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Vitez, Tuzla, Brčko) i uključit će preko 15 različitih aktivnosti (radionice, terenske posjete, filmske projekcije, koncerte, predstave, turističke događaje i seminare) koji su usmjerene na izgradnju razumijevanja, tolerancije i poduzetničkih veza između lokalnih i mladih u regionu, te učenje kako njegovati i slaviti kulturne, društvene i religijske razlike na Balkanu i u Evropi. Službeni radni jezici Akademije su bosanski/srpski/hrvatski/crnogorski. Sve troškove učešća (put, smještaj, hrana i materijali) pokrivaju organizatori.

Centar za postkonfliktna istraživanja
Centar za postkonfliktna istraživanja

Možete se prijaviti ako ste:

  • Državljanin ili stanovnik Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore

  • Imate između 18 i 30 godina

  • Imate želju da naučite više o procesu izgradnje mira na Zapadnom Balkanu

  • Spremni ste dvije sedmice putovati s vršnjacima širom Bosne i Hercegovine i provesti svoj ljetni odmor u Sarajevu, Vitezu, Tuzli i Brčkom!

  • Svi mladi su dobrodošli, bez obzira na prethodno radno iskustvo i školovanje!

Kako se prijaviti?

Od odabranih učesnika se očekuje prisustvo tokom svih dana programa. Ako ste zainteresovani za učešće, ispunite obrazac koji možete pronaći ovdje i pošaljite ga na e-mail [email protected].

Rok za prijavu je 13.8.2023. godine, do 23:59 sati.

Centar za postkonfliktna istraživanja
Centar za postkonfliktna istraživanja

Za sva pitanja kontaktirajte ih na [email protected].