Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cijena benzina u Austriji 1.27€,dizela 1.22€ plata min. 1200€ Cijena benzina u Bosni 1.16€,dizela 1.20e plata 200€
Nafta na berzama pada već mjesecima, pala sa 140 na 85 dolara po barelu, a oni nama iduće sedmice snižavaju za 5 feniga...dabogda svu zaradu u lijekove potrošili i malo im bilo
https://www.facebook.com/jeftinogorivo
Jedan reče, šta me boli briga da li je poskupilo gorivo, ja uvijek sipam za "cvaju". :D
Poskupi za 10 kf, kroz par dana jeftinije za 5 kf. haha ludilo je*eno.
zato ce naredni mjesec poskupit za 10 fela....reala
Kako vas nije sram objavljivati ovakve vijesti
Svi na "paciklo". :)))) Imamo biciklističku stazu, zašto je nekoristiti. Ostavite svoje ljubimce da malo odmaraju. :)
I dalje se nastavlja šarada od regulisanja cijena nafte u Bosni i Hercegovini, jedinoj državi u svijetu u kojoj umjesto države naftaši određuju cijenu nafte?! Pametno nema šta, lisica je postavljena za šefa kokošinjca! Cijene nafte na svjetskom tržištu pale su ispod 86 dolara (za barel) već odavno, a ovi naši i dalje drže cijenu kakva je bila u vrijeme kad se nafta plaćala više od 115 dolara?! Kad treba da pojeftine naftu onda se pravdaju da ne mogu jer imaju zalihu nafte nabavljene po većoj cijeni, ali kad treba poskupiti, odjednom je ta zaliha "isparila" pa se poskupljenje uvodi odmah. A o kvalitetu da i ne govorimo. U Sloveniji gdje se kupuje nafta postoje rezervoari sa posebnom oznakom "Bosna i Hercegovina" u kojima su uskladišteni naftni derivati najgoreg mogućeg kvaliteta, koje mi plaćamo kao da se radi o onim najkvalitetnijim. Ima samo jedno pitanje - dokle tako? Sve dok se ne vrati normalan ustav Republike BiH i izaberu normalni ljudi umjesto ovih lopova.
Ovi naši bi naftu morali dobivat na poklon pa da je onda prodaju za 2 KM. ?? To je njihova matematika ???
ima nafte u grasu za 1KM po litru ispod ruke :))))))))))
Znači, malo manje oktana u benzinu i malo više vode u nafti.
Majku im lopovsku nafta od zadnjeg poskupljenja pala na svjeskom tršištu 25% a oni smanje cijenu 2.5 %:
sada ce ici poskupljenje od 25p.. ovo je samo malo prividno da ne ispadne da samo poskupljuju gorivo
malo li je 5 feninga... pa ce biti za mjesec dana gorivo poskupljuje ... oooo države tito dragi
BRIGA ME ZA GORIVO, NEKA MI DRAVA IZDA TRAJNO RJEŠENJE ZA PENZIJU I ISPLATI ONO ŠTO ME TRI GODINE PODKRADA. PRIJE TRI GODINE SU MI IZDALI PRIVREMENO RJEŠENJE ZA PENZIJU. ČUJ PRIVREMENO NAKON 40 GODINA RADNOG STAŽA - DAKLE PUNA REDOVNA PENZIJA, I ,,PRIVREMENO RJEŠENJE,, PA TO MOŽE BITI SAMO U BOSNI I HERCEGOVINI. NAS PENZIONERE SU DOVELI DO PROSJAČENJA, GLADNI SMO I ŽEDNI, BOLESNI, NEMAMO NOVAC ZA PRAVE LIJEKOVE I JOŠ NAS DRŽAVA NA SVAKI NAČIN KRADE I VARA. GDJE JE OVDJE ZAKON, PRAVDA, MORAL I ŠTA SVE NE ALI DA ME UHVATE U TRANVAJU BEZ KARTE ODMAH BI ME DVA POLICAJCA PRIVELA, RANE MOJE I PUŠURIJE OD DRŽAVE.
Disrtributeri nafte i naftnih derivata se debelo bogate na racun gradjana. Kako moze cijena goriva da bude ista, kada barel nafte kosta 114 dolara i sada kada kosta 82 dolara.