Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sarajevo k"o Real Madrid...
Puno para, a malo projekata realiziranih.
Ko zenica🤣
A može li se npr uložiti malo snage da se profesori svih fakulteta UNSA malo pozabave validnoscu trenutnog silabusa? Ogromna većina njih predaje po udzbenicima iz 80tih i 90tih a ako ste bas sretni pratite novije trendove iz 2004…
Prvo ide objasnjenje malim primitivnim i opozicionim zelenim! Opozicija ste u drzavi! Opozicija ste u Federaciji! Opozicija ste u Distriktu Brcko! Opozicija ste u RS-u. Opozicija ste u 5 kantona! Znaci definitivno je mali zeleni opozicioni!
Budžet Beograda iznosi 3,4 milijarde KM a Sarajeva 1,6 milijardi. Beograd ima 2 miliona stanovnika, a KS u vrh glave 350.000. Sarajevo po glavi - 4570 KM, Beograd - 1700 KM. Jbo ja njih i njihovu ekonomiju, Vučića, SFRJ, sve smo to na grbači nosili.
Prvobitni prijedlog budžeta je bio za 270 miliona KM manji, odakle sad tih 270 miliona? Ili, odakle, 100 miliona više u odnosu na prošlu godinu? Kako to da jedno ministarstvo skuplja od ostalih ministarstava 5,5 miliona za rješavanje stambenog pitanja mladih, a premijer KS tvrdi da ne mogu nabaviti dodatnih par miliona za neke koji nisu influenseri?
ovo je grad. a ne... hahahahaha
Hajde prikažite prihodovnu stranu budžeta? Kako mislite te pare obezbijediti? Uvijek narod varate rashodovnom stranom i hvalite se koliko ćete potrošiti i gdje. Jel' to genijalac UK nanijetio kakav masan kredit dignuti? Ili mu je Nermin nametnuti ekonomski guru obećao odraditi svoj omiljeni ekonomski potez a to je prodaja obveznica. On jadan ništa drugo ne zna. O jozefe štigliću nisi do koljena konjičkom nikšiću.
Zanimalo me kako se budžet ugrubo utroši, pa nađoh neke podatke za 2022. Usvojeni budžet - preko 1.2 milijarde KM. Od toga cca 209 mil. za privredni poticaj i promociju, cca 100 mil. za policiju, cca 30 mil. za obnovu olimpijskih sadržaja u svrhu turizma, 22 mil. za potraživanja zaposlenih prema KS (?), 20 mil. za udomljavanje boračke populacije + 3 mil. za edukaciju i zapošljavanje....
...Milionski iznosi idu i za obnovu infrastrukture, zdravstvo, promociju turizma itd. pomoć porodiljama itd. itd. Pruge i ceste uglavnom idu na kredit EBRD-a i sl. Znači, i pored svega, mogu se kladiti da barem 50% budžeta ode opet u državni aparat. Za kulturu ulaganja ispod 10 mil., za sport ispod 10 mil., a za razvoj visoke nauke 5 miliona. 😳
Trojka zatekla dug u SA od 50 miliona KM, a sad je taj dug 400. Trojkaši su odlučili da u mnogo čemu slijede Dodika pa i u dugovima. Nekao ide zajedno komunjarski drugovi i dugovi.
Mogu kad uzimaju pare od zdk i tk
Komentar iz rubrike - Priče za malu djecu i malograđanštinu...
Baš me zanima koliko ode u lopovske dzepove...
Sarajevo grade moj, behara ti tvoga, samo naprijed. Nek crknu dusmani Sarajevo se razvija u pravi i JEDINI evropski grad u BIH!
Tako se i rs razvijao dok nisu došle rate kredita. Bravo imbecile.
Znaci oni iphone-i sto je kupio direktor rada i sto nabavlja MUP ce se nabavljati i dalje. Ima se, moze se, milijarde se slijevaju od poreza i dr. izmisljenih nameta.
kad samo skontas koju lovu su zeleni klepali, koja nije ni dospjela do budzeta a kamo li budzetakih racuna. 30 godina!
Nije dospjela do budžeta a kamo li budžetskih računa??? Problem ove zemlje je što takvi kao ti imaju pravo glasa. Imal kakva večernja škola? Dopunska nastava za one sa poteškoćama?
jos da sda nije ukinula ponder.Ali zeleni termiti kmece i ibrete se za silne milione
Kanton Sarajevo + Grad Sarajevo + Opcine KS-a + Javna Preduzeca = 3000 miliona KM budzeta za 2024!!! Pa to je stvarno za pasti u nesvjest.
I sve trose na socijalu nema ni 1 km na razvoj nicega. "Kapitalni" projekat su nabavka tramvaja - cisti gubitak i kredit (vidjeti pod dug grasa kroz sve ove godine). Kapitalni projekti iz kulture??? Dakle sve ide na populizam da dobiju brojne kategorije navikle na socijalu. Nikad necemo postici to da "naucimo pecati ribu", a ne da nam je neko poklanja.
Saraaaaaaaajevooo grade moj!!!!
Budzet KS-a + opcina + grada = 2,08 milijardi KM = 2080 miliona KM = 1 milijardu EUR = 1000 miliona EUR. ZA PAST U NESVJEST!!!
Prema pretpostavljenom kursu od 1 euro = 1.95 KM, rezultati koje ste naveli bi bili približno tačni. 2,080,000,000 KM = 1,066,666,666.67 EUR = 2080 miliona KM = 1,066,666,666.67 EUR = 1,000,000,000 EUR = 1,950,000,000 KM = 1000 miliona EUR.
Ukinut ponder, svaki kanton ima svoj budzet i politiku! I OPET svim drugim (njih 9) kantona smeta budzet KS-a??? PA JESTE VI BAS SKROZ LUDI???
Nike ukinut. Smanje sa 2 na 1.5. Lažeš ko pas