Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jebiga
Oni imaju kredit u bosnu? Kako kad bosanci samo dobije 2200KM svaki mjesec!!!
Pocele su banke, osiguranja, pa ce ljekarne, bolnice, i sve ostalo. A mi na livadu pa ori. I ja ima cestitam na uspjehu, samo sta ce biti kad opet zapuca. Ah ja, dotle necemo imati nasih niti njihovih para. Bit ce Bosnji, glodji drvo. Napravise oni 91 i 92 deviznu revoluciju. Nastampase u Zagrebu dinara da te glava boli. Prica se o nekoliko milijardi dolara. Nemam nista protiv, ali majku mu j... pa dokle ce nas uzimati ba.
e stvarno lol hehehe ova uni nedavno nastalo uni zagrebacka i odma najbolja heheh a dje je rajfajzen ja kako sam cuo da je jedna od najaci za kredite u eruopi.. samo ocito ovdje u ziriju bilo stele ;) mozda dobio ljetovanje u HR :)
Apsolutno nije bitna kolikaje BANKA m² , bitnijaje stvar davamse otvara mogucnost da osigurate IMOVINU, da podignete KREDIT da pocnete da razmisljate , da pocnete praviti planove, jednostavna stvar da pocnete da SANJATE. Posle sveje stvar TRGOVINE , KLIJENTI snizavaju cjene OSIGURANJA , KLIJENTI snizavaju kamatne stope, zahvaljujuci konkurenciji. Prije rata nismo mogli sanjati BANKARSKOM SISTEMU. I na kraju sveje to pozitivno.
boli njih cija je banka cije je sta vase su pare i sa vama ljudi raspolazu to je to....
E KAD JOS PRODAJU SARAJEVO OSIGURANJE CROATIA OS. A SVE SU PRILIKE DA SU ONI FGAVORITI.
najveca evropska banka sa 337m nalazise pored druge najvece evropske banke (293,5m) u njemackom gradu Frankfurtu na Majni. RAJA eee , a ova lafo mocna banka nema ni 30 metara....
Sve je to OK, ali njihove kamate su grozne, od potrošačkih do stambernih kredita. Ne dolaze sve te silne strane banke ovdje radi nas, nego zato što znaju da su ovdje kamate lihvarske i da im je ovdje obezbjeđen siguran i brz ekstraprofit, jer raji fali para i spremni su uzeti kredite bez obzira na cijenu. Konkretno, ukoliko uzmeš hipotekarni kredit za stan na 15 godina, na kraju ispadne da platiš dva stana, pa vi sad skontajte koliko se to isplati. Na stranu što te sve procedure kod dobijanja kredita ubiju u pojam. Također, čak ni te "velike" bankarske grupacije ne donose najmodernije usluge klijentima u BiH. E-banking za građane je skoro nepostojeći, a gotovo i da ne postoje projekti koji bi građanima omogućili kapitalne investicije, tipa "stambena štedionica" i sl. Iskreno, drago mi je, jer nikada sistem nije bolje funkcionisao, čak ni prije rata, ali sve to oni nama papreno naplate. Ko ne vjeruje da nas kvalitetno "deru", nek pogleda kamate u Hrvatskoj i Sloveniji.
Narode nije vazno koje pobjedio za mene bitnija stvar je KONKURENCIJA , sveto ide u interesu potrosaca i interesu gradjana.Koracaju sa gradjanima i tusu da pruze najpovoljnije usluge . Sveto ima pozitivni uspona i ide u pozitivnom pravcu. Koracajmo zajedno u interesu potrosaca , korisnika , naroda i BANAKA.
Unicredito Italijana je najjača bankarska grupacija u Evropi sa preko 20 milijardi u kapitalu i oni su kupili Zagrebačku banku. Eto odakle je naziv; ono što je važno jeste da je to većinski italijanski kapital.
Ova faktorska analiza bas bi bilo lijepo vidjeti kako i koji je faktor najutjecajniji Štela (0,9) Kalital (0,02) Broj poslovnica (0.0003) Broj komintenata(0,00002) Porast broja komintenata(0,003) i.t.d.
Uni di Kredito je talijanska banka koja je preuzela kontrloni paket dionica u ZG banci u HR, a time i automatizmom i u BIH ZG banke BIH i UBS koje su se eto nedavno spojile.
pa kakve veze ima sto je Hrvatska banka??? Pa sta? Universal banka iz Sa je u partnesrstvu sa ZG bankom i zajedno cine Unikredit ZG banku. Kad hrvati znaju radit ovo nije cudo.
unicredit je bila banka iz bih koju je prije par dana kupila zg banka iz bih i spojile su se