Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
2,8% od ničega je opet ništa
@Rifet zlatne medalje su se davno već pokupile he he he
U prijevodu da bi se podmirivale kreditne obveze, osjetilo nesto na racunu gradjana, porastao BDP i zaposljavalo, rast treba bit preko 5%, optimalno 6%...dakle ovo je rast za prezivljavanje i to je to
sto više rastemo, sve više ljudi ode nam vani!
Svjetska banka: U BiH se za 2016. prognozira rast od 2,8 posto Piše: H.C. Andersen
Možda krvnog pritiska, a nešto drugo čisto sumnjam
Pazite, samo kada SDA vlada Bosna ide naprijed. Brutalna istina.
Čega? Kriminala, korupcije i zaglupljenosti masa? To sigurno, a ovo , daj Bože..
Jos malo cemo postat kao Monako
Neko greškom u izvještaju pomakao zarez jedno mjesto u desno BiH postala ekonommski jača od Kine.
tuzno je sve to i premalo
Albanija 4,5 %, Kosovo 4,1 %, Crna Gora 3,8 %, Makedonija 3,5 %, samo Srbija i BiH ispod 3 %.
Јебе се свјетској банци што је наших 6 милијарди заглављено у Дојче Банци.
može se privredno rasti i padom rashoda, npr. umanjena socijalna davanja, iseljen veliki broj nezaposlenih i sličnim "uštedama" .. al bitan je referendum, nacija, luk, strijela
Smanjenje rashode nije privredni rast. Ne brukaj se glupava balijska neznalice.
@Napacen .. to je bio cinizam, u usta te ye__bem fašistička, napaćena, maloumna .. jel' valja?
"Za 2016. se projektuje rast od 2,8 posto, što je nešto niže od tri procenta u 2015..." a onda kaže: "Očekuje se da ekonomski rast na regionalnom nivou dostigne 2,7 procenata u 2016. što je povećanje u odnosu na 2,2 procenta u 2015"
Ovaj tekst je toliko zbunjujući da mislim da ni sam autor ne zna šta je napisao, mislim prepisao.
@Trolejbus Jednostvano ekonomija usporava a ne ubrzava kako pričaju Zvizdić , Novalić, Bakir i Fahro. Ovo je razočaravajući podatak jer su procjene bile da će rasti 3,5 %. Pogotovo ako se zna da je rast u 2015. godini bio 3 % jer su 2014. bile katastrofalne poplave i BDP pao 18 %. Očigledno da je ova koalicija u Federaciji BiH dovela do zastoja jer ne mogu da se dogovore oko koridora 5 c (ovo 5 pišem arapski da Jusko ne bi opet rekao koridor Ve-ce).
--- rast od 2.8% Čega ba rast , NEZAPOSLENOSTI ! REJTING svih agencija za procjenu kreditnog rejtinga takve zemlje u pogledu INVESTIRANJA procjenjuju kao ZEMLJE GDJE SE PERE NOVAC !
Pitanje redakciji: Da to niste primili SDA novinara Asima MEtiljevića nakon bankrota Slobodne Bosne, za ovakve dubokoumne strateške analize ??
@plaq ne kontam, jel tog novinara primila svjestska banka? o cemu ti? ako je banka izvor vijesti, sta ima klix sta tim? (osim standardno loseg prevoda)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)