Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lahko je gospodo uzimati kredite, de malo ulozite te pare u nesto korisno a ne u svoje plate
Tugo, nesreco. Kad drzava, tj pola drzave, nema 15 M KM nego mora da uzme kredit onda je sve otislo u PM. Tad shvatis kako je drzava pokradena i da se jos dugo stanje nece popraviti.
Tacno tako. Preneseno na pojedinca, to je kao da posudjujes 10 KM. Dakle propast ziva...
Koga više zanima koliko se entiteti zadužuju. Već 25 godina se dižu krediti i krediti, već 25 godina ova zemlja živi isključivo od kredita, pardon jedva opstaje, vlasti RS i FBiH ne beru brigu, dižu li dižu kredit na kredit, kredit na kredit tako da ovo više zaista nijevijest. Narod sve vikdi i sve zna. Dakle narod šuti znači i odobrava. Prema tome narod niko ništa ne pita osim svake četiri godine, kada treba opetovati iste partije i iste ljude da nastave da ,,vladaju,, (hahaha) dižu kredit na kredit. Kome nije jasno da niti jedna jedina partija u ovoj Bosni i Hercegovini nije kadra a i neće da napravi ništa za boljitak zemlje i naroda nego da su tu isključivo radi njih samih neka potraži stručnu pomoć ljekara. Poruka za vlast: Samo naprijed, može vam se.
'radi obezbjeđenja sredstava po osnovu finansiranja budžetskih izdataka u 2015. godini' To je novac za plate uhljeba. Kao i obicno, nece se smanjivat broj uhljeba, iako 'drzava' ne moze da ih financira i zna da su oni konopac oko vrata ostalim gradjanima, nego ce zaduziti gradjane, dokle god ko bude spreman da im pozajmi marku. Za takvu uspjesnu ekonomiju, covjek stvarno mora da bude visoko skolovan i sposoban poput Dodika i Bakira.
ovo se svodi na jednostava princip: - vi meni pare a ja vama papir - poslije kad s tim papirom butede trazili pare nazad ima da se polomite ni slucajno !
uzmi 15mill a vrati 16mill...svaka cast!
ETO SRBA ZA POSLOM U FEDERACIJU
Krenimo redom i logicno : dje lubenica dje lubenica sta si kaze rek'o ,dje lubenica dje lubenica Jesi to kaze mene pit'o za lubenicu ?Eno ti je iza ormana gdje si je i ostavio! On kaze rasjece napola,vadi kospe ,vadi kospe,vadi kospe,vadi kospe! Izvadio kospe izvadio kospe ,sto kaze nisi i mene sacek'o da skupa vadimo kospe ! e nisam mog'o... E kaje haj sad hmm-ha ispade,ajde hmm-ha ispade,ajde opet hmm-ha ispade,haj jos jednom hmm-ha ispade ! Jel kaze moguce da tebi svaki put hmm-ha ispadne , a meni hmm-ha ne ispadne !Jeste ! E kaze rmpalija 'volki ustane kaze: e da vidimo cija majka crnu vunu prede,moja majka,kaze moja majka uopste dzemper ne nosi nikad nije dzemper obukla ! Pa kaze fjuuu,ide lift,ide lift,uuuuuuuu,ffžžžžžžž,stade,zaglavio se,sta je bilo zaglavio se !Zice on vuce vamo,vuce vamo,pfk ,vuce zicu ,pukkkk ,gotovo !Puce zica i tako su oni morali da preduzmu te mjere
Zgembo Adislic bi ovo bolje objasnio. Ja jedino sto sam skontao je da se zaduzuju 15 milja.
Nije to ništa, samo oko 650 metara autoputa BL Gradiška koji ide pravo bez mostova i vijadukta, cca 25 miliona po kilometru. Auto put kroz Federaciju sa tuneli i vijaduktima 14 miliona. Statistika a ne politika.
Ni jedni ni drugi ne valjaju
Tako to ide, prvo eskalacija sukoba u vidu rata, unisti se sve sto se moze unistiti, skoro sve firme i fabrike na drzavnom nivou propadnu, a onda nas lijepo i bratski izmire i godinama rade na nasem boljem suzivotu. A onda dodje nas veliki prijatelj MMF, koji ne pita za boju koze, vjeru ili nacionalnu pripadnost, i fino nas sve zajedno zakanali. Amerika, zemlja sa idejom.
aha,neka neka,cijedićemo srbe ko limun,samo nek se zadužuju
Sta ce biti kad sve ovo dodje na naplatu,kako u RS tako i u Federaciji? Nesto govorimo za Amere da su glupi.
Na kraju će se ovaj Duduk udavit u vlastitoj septičkoj jami ...!!! Yebeš entitet kojeg 15 miliona vadi iz govana, kao i čovjeka kojeg vadi 10 KM - to ti dođe na isto ...
Da je Dodik pametan ko što nije, pa da po hitnom postupku pogura BIH u EU, mogao bi se zaduživati do Mile volje kao Grčka. Onda bi 15 miliona bilo sića za džeparac.
svaki treći članak u ovoj rubrici se smije komentirati u prevodu kad se treba svađati na nacionalnoj osnovi, nema nikakvih problema, ... ali kad nam banke, država, agencije i ostale uhljeb institucije nešto kažu, onda komentara nema ... primi na znanje da odlično i sve bolje živiš narode mahniti ... i šuti ... bez komentara