Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E i ovo da cujem, da su zakonski lihvari neprofitne organizacije. Sta ziv covjek nece cuti.
Hvala Bogu. Da Bog da propala sve i jedna mikrokreditna organizacija. Kamate im preko 20%.
da hoce propast vec jednom. mamicu im i do 35% kamate i propadaju. da hoce vec jednom u stecaj. ne treba od govana ni 1 km uzeti!!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
"Generalno, mikrokreditni sektor u FBiH pokazuje znakove oporavka, međutim ukupni pokazatelji poslovanja mikrokreditnog sektora su značajno narušeni zbog izuzetno loših rezultata poslovanja samo jedne MKF. " pa što niste javno napisali da je ta jedna ustvari MKF PRIZMA koja je pod "mudrim vodstvom najvećeg stručnjaka na dunjaluku" (čitaj kriminalca, prevaranta, plagijatora, itd.) Kenana Crnkića (prvo kao direktor pa donedavno kao predsjednik nadzornog odbora) prevario na desetine klijenata i sve povjerioce, pa je sad Prizma pred bankrotom, svi računi blokirani a on i njegova svita gomilaju krivične prijave. I neko takvom šalabajteru još da fond zdravstva od preko 300 miliona da se igra. Aferim!!!
direktno sa stranice agencije http://fba.ba/images/Micro_Documents/INFORMACIJA_MKO_31_03_2015_bos.pdf "Jedna MKF, nedomacinskim poslovanjem i poslovanjem suprotno principima potrebne pažnje dobrog privrednika, te višestrukim i kontinuiranim kršenjem svih propisanih uvjeta poslovanja mikrokreditnih organizacija, u znacajnoj mjeri destabilizira mikrokreditno tržište nanoseci direktnu štetu imovini fondacije, njenim povjeriocima, klijentima, te doniranim sredstvima od opšteg i zajednickog interesa graana Federacije BiH.Agencija je, u cilju stabilnosti mikrokreditnog sistema, poduzela brojne korektivne mjere prema istoj MKF, meutim privremenim mjerama suda na prijedlog predmetne MKF, rješenja Agencije su odložena do okoncanja upravnog spora, a nadležnosti Agencije iz zakona o Agenciji i ZoMKO u ovom slucaju su u potpunosti derogirane, cime je Agencija onemogucena djelovati na nacin da efikasno regulira tržište i štiti stabilnost mikrokreditnog sistema u Federaciji BiH.
"Na temelju zahtjeva povjerilaca, Opcinski sud u Sarajevu je, dana 16.03.2015. godine, pokrenuo prethodni postupak za utvrivanje uvjeta za otvaranje stecajnogpostupka nad Fondacijom i imenovao privremenog stecajnog upravnika." hebote, pa njemu ni država ne može ništa ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
al mene brine što se prizmini jurišnici ne javljaju. gluho bilo da nisu zamandalili vrata napokon :)
Mikro prevaranti i ovi sto dizu kredu a i doticni sto daju ?
Ovi sto su pokrali narod pokrali su...nemaju vise feninga od koga uzeti...e jesu nas levate uzeli kao lopatom
nije zakonski obavezno dizati ih, kao sto su visoki porezi u nasoj domovini, tako da nemamo potrebe za negativnim komentarima.
To moze bit samo dobro.
Da Bog da da propadne!
Sad ce kamate skocit!
kako nece gubit kada im je kamatna stopa 32 % !!!
Svašta a ništa.
Ja bih volio da sto prije sve propadne i raspadne se pa da dodje nekakav svabo i sve ovo kupi. Sve sektore, firme, i ovu propalu drzavu. Biram ime "Hans".
popisham se na ovakvo novinarstvo cuj molim te "jedna" MKF isto kao da je na sejselskim ostrvima pa se ne zna koja je a pisali o njoj prije godinu dana http://www.klix.ba/biznis/privreda/mikrokreditnoj-fondaciji-prizma-oduzeta-dozvola-za-rad/141016077
Dabogda propali. Zelenasi, lihvari, kriminalci, ucjenjivaci, otimaci. Nema vece bagre i lopova. Najveci kriminalci medju MKF su oni iz Sunrisea. Toliko je privaja protiv ove fondacije i u tuzilastvima, Agenciji za bankarstvo, SIPA-i, policiji....ali, mnogi koji bi trebali zakonski da ih gone su u talu sa njima. MKF Sunrise obracunava istovremeno redovnu, zakonsku zateznu i procesnu kamatu u visini od 150%. Sve je protuzakonito. Uskoro knjiga o njavecem kriminalcu u BiH, "Tajkun Mirsad Milavic-preko leseva do bogatstva". Pored kriminalnih radnji od osnivanja MKF Sunrisea 1996, koju je osnovao propali kosarkas KK Bosne Mirsad Milavic kao humanitarnu fondaciju dok je bio sekretar u ministarstvu za pitanja izbjeglih i raseljenih, te clan komisije za pracenje povratka i donacije, knjiga ce obuhvatiti sav kriminal i Zorana Ducica, Ugljese Kisica, Milana Seselja, Dzafera Prevljaka, Erola Dzebe, mnoge politicare, sudije, (ne)ugledne profesore na fakultetima...te mnoge druge oplackane firme...
Ova mafija unistila je GP Bosnu, GP Vranicu, vrtili su se i u UO KK Bosne, Univerzal banke....njihov je ZIF MiGroup preko kojeg je opljackana GP Bosna, a da bi sve bilo zataskano osnovali su i firmu za pracenje zakonitosti rada fondova Market investment. Sve firme i MKF Sunrise smjestene su zgradi direkcije GP Bosne, Zagrebacka br. 50. Tu je i jedna od poslovnica Raiffeisen banke, glavnog investitora i pokrovitelja svih ovih kriminalnih radnji.
Hebali te oni ko te je gonio da dizes kredit kod njih a kad si pare trosio nisi se zalio. Em su oni lihvari em zive od idiota poput tebe.
nema gore gamadi od ovih MKO, dabogda svi bankrotirali, lihvari