Finansije
0

Hypo banka donirala 2.000 KM vrtiću "Pčelica" iz Orašja

Klix.ba
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana štednje, Hypo banka donirala je 2.000 KM JU vrtić "Pčelica" iz Orašja.

Nada Ivkić, voditeljica Hypo poslovnice u Orašju, i Rašid Kičić, savjetnik za korporativne klijente Hypo banke, posjetili su vrtić i uručili ovu vrijednu donaciju koja će biti utrošena za opremanje jaslica za djecu uzrasta od jedne do tri godine.

"Jaslice su u završnoj fazi uređenja i uskoro očekujemo kako će korisni prostor od oko 100 m2, koliko je dograđeno za potrebe ove najmlađe grupe polaznika vrtića, ispuniti dječji osmjesi. Otvaranjem jaslica pružit ćemo roditeljima mogućnost da sa punim povjerenjem našem vrtiću povjere na čuvanje i svoje mališane uzrasta do tri godine", izjavila je tom prilikom Kristina Dominković, direktorica vrtića.

Inače, Hypo Alpe-Adria-Bank d.d , zajedno sa svojom sestrinskom Hypo bankom Banja Luka, će i ove godine, deseti put za redom, posvetiti veliku pažnju obilježavanju Međunarodnog dana štednje. Predstavnici Hypo banke će od 21. do 31. 10. širom poslovne mreže u BiH organizirati niz donatorskih aktivnosti kojima žele podsjetiti javnost na značaj štednje.

"Ovaj mjesec je tradicionalno u našim kalendarima obilježen kao mjesec u kojemu nizom aktivnosti potvrđujemo našu strategiju društveno-odgovornog djelovanja. Kroz cijelu našu poslovnu mrežu, nizom aktivnosti se približavamo organizacijama i ustanovama i pružamo potporu njihovom radu. Banka je prepoznala vrijednost projekta izgradnje jaslica i izuzetno nam je drago što smo uz osnivača vrtića – Općinu Orašje - u društvu kompanija koje su pomogle da se ovaj projekt ostvari", kazala je Nada Ivkić, voditeljica poslovnice Hypo banke u Orašju.

Pored ove donacije, Hypo poslovnica Orašje, će 31. 10. 2013. na Međunarodni dan štednje ugostit jednu grupu djece iz vrtića Pčelica. Biti će to edukativna posjeta gdje će se djeci predstaviti vrijednost štednje.

Pored toga, predstavnici Hypo banke u BiH će 31. 10. i 1. 11. obići sva porodilišta u Bosni i Hercegovini, u mjestima u kojima posluje banka, i roditeljima djece koja se rode na ovogodišnji Dan štednje (31. oktobar) uručiti štednu knjižicu sa novčanim pologom.