Komentari (108)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imam 300 franaka i odoh zamjeniti u banci
Blesane, bolje čuvaj, upravo si postao 30% bogatiji.
@DžamijaVelika Živi bili pa vidjeli!
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
vala i vrijeme je bilo da malo stanemo na noge i mi koji sa bijednom dnevnicom od 250 CHF zivotarimo u Svici...
I ja imam cvaju!!!
dobar vakat doso da auto uvezem Akobogda.
jo ... sace me rolex izac 30% skuplji. moracu jeftiniji sat da kupim
A šta je sa švicarskim izvoznicima, hoće li propasti zbog prejakog franka?
1CHF je oko 1,6KM danas tako da ne vidim kako je došlo do promjene vrijednosti kursa ,a prije 5-6mj je bila veća vrijednost mislim da je bilo 1CHF oko 2,0KM
pa nije još haos... barem dok ne spadne ispod 1/1
Neka bude 1 / 1 ,lakše nam je računat :D 'AJMO RAJAA FRANAKAAAA !!!
Vidim da puno ljudi nezna da je negativno za drzavu kad joj vrjednos novca raste, posto to znaci da svi Proizvodi iz svice isto postaju skuplji, niko ih nece vise kupovati. To znaci da ce puno naroda izgubiti poso.
Svicerska nacionalna Bank je godinama kupovala miliarde eura da bi drzala svicarski franak na 1.20 prema euru. Sad kad je pao kurs izgubila je 80 miliardi franaka na te eure sto je kupovala.
Ma sve je to normalno i bilo očekivati. Svijet je jedno veliko i povezano tržište. Ovo se desilo propasti Bobar banke i neizvjesnosti oko toga.
hm, pa da, švicarac je skocio zato što njihovi vozovi idu brže nocu nego po šinama,,
Nije ozvaničen , nije potvrđen , ali 3. SVJETSKI RAT JE POČEO!!!
baš u drezden
ahahahaha jooj kako ce da se zarati WW III radi ove berze i valuta, a sto je najgore sve je to imaginarno jer je homo sapiens glupa zivotinja
samo se nadam da smo mi dovoljno ogadili nasu zemlju cijelom svijetu, pa se nece naci neka budala da i ovdje pravi osvajacke pohode..
osvajtat cemo mi sami sebe, opet i iznova
Pa samo debil moze dici kredit u francima
nisam neki matematicar, ali kako je eksplodirao?? bio je 1.20 franaka za 1 euro, a sada se "drzi" na 1.05 franaka za 1 euro. neka mi neko objasni molim vas.
pa prije si moro dati 1.20 franaka da bi "kupio" 1 euro.. a sad trebas dati 1.05 franaka da bi kupio 1 euro.. ako si prije imo 1200 franaka, to znaci da si u steku drzo 1000 eura.. a sad ako jos uvijek imas 1200 franaka, u eurima to je 1142 eura.. sto znaci da si zaradio 142 eura a da nisi mako iz kuce..
samo bi jos dodo,da je frank skocio na 1.19 to je vec ogromna suma na berzi.zato kazu da je eksplodirao ko sto i jest.ne znam ikad da je neka valuta ovoliko skocila,ne racunajuci padove usljed influacije ili sankcija
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
U članku kaže,minimalan kurs bio 1.20,a sad aje 1.05.pa di je povećanje
zahvaljujem na pojašnjenju.