Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad se napokon Jugoslavija raspala 2005. Srbija je postala legalni nasljednik SFRJ po medjunarodnom pravu, i po tome su preuzeli svaki dug
Jes urac srbija se raspala 2008
Srbija je ukrala vecinu SFRJ potrazivanja, treba da plati i dugovanja. Ukrali su Armiju JNA, neka sad p’acaju dugove, ko ih je be gofna sumadijska!
Ne mogu oni potraživat koliko mi nemamo
Pa i da imamo, o’kle nam… bjež’te ba Česi…. Frka, trka, panika….
a hoće li i BH vratiti dug ostatku Ex Yu za organizovanje OI84-te u Sarajevu ? za svu izgrađenu infrastrukturu i ostalo ?
Pa i sada se Sarajevu vozate odnosno vozamo u tramvajima ČKD . Pitajte se jesu li i oni otplaćeni . Isto i trolejbusi .
Opet srbi i Srbija zadužila dobre bošnjane, uhhhh gorih nema od srba
Nek im dug vraća mrtvi Tito!
Što niste napisali koliki je dug? Kad smo naplaćivali klirinški dug od Rusije niko nije spomenuo da imamo isti prema češkoj, mogli smo pare prebaciti tu i riješiti se dugovanja, al tad je bilo bitno dobiti 100 miliona od rusa.
hahahahhahahaha - ajmo naplatit ulazak u EU pcka li vam mtrna......
Neka prenoći odluka
Ispravno. Popišite kojim zemljama je ljudski kapital Jugoslavije najviše podigao GDP pa im pošaljite račun. Sitnica za te zemlje a nama skupo.
Napokon se pocinjemo ponasati kao drzava. Jasno je da dugove treba prebiti na ovaj ili onaj nacin, jer medjunarodno pravo ne poznaje zastaru novcanih potrazivanja. Poznaje samo naplatu kamata na postojece dugove. Sto se vise oteze, vece su i kamate.Bez obzira ko kome duguje vise, BiH i Ceska kao prijateljske drzave, bi ovo rijesavati u sto skorijem mogucem roku.
Srbija je duzna Bosni vratit Sandjak, Sabac, Loznicu M.Zvornik i mnogo cega jos sto je prisvojila.
Još jedan dokaz da sad bošnjaci uče neku lažnu istoriju.
" neki lik...ko je tebi i jos nekima rekao da je Sandzzak bio Bosna. nikad nije bio. Da trazis Staru Hercegovinu.to bi vec imao pravo. Znamo za Herceg Novi. ali tamo su bas Srbbi. okorjeli.
Treba od one ratne štete isplatiti dug. Au, ne može, ona konjina Bakir nije dao da se optužba protiv četničije proslijedi. Možda bi se on onda treb'o pobrinut' za taj dug, al' kako će jadan, i on a i ona njegova u penziji, a istrošio se za kćerkinu svadbu, još vraća dugove, a jedino što je vraćeno je mlada...
hahha beograd je bio glavni grad yugoslavije nije sarajevo
jes dobro balahat narodskim parama