Dobio drugi mandat
296

Enis Džafić imenovan za generalnog direktora Željeznica Federacije BiH

S. H.
Enis Džafić (Foto: H. M./Klix.ba)
Enis Džafić (Foto: H. M./Klix.ba)
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici dala je saglasnost Nadzornom odboru JP Željeznice FBiH za imenovanje Enisa Džafića za generalnog direktora.

Džafić će tako dobiti drugi mandat na čelu ovog preduzeća koji će trajati četiri godine. Na raspisanom konkursu Džafić je bio treći na listi. Džafić je kadar SDA.

Također, data je odluka i za razrješenje članova Uprave ovog preduzeća.

Federalna vlada je na današnjoj sjednici dala punomoć Goranu Buhaču da je zastupa na Skupštini privrednog društava Sarajevoputevi d.d. Sarajevo.

Date je prethodna saglasnost za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora Binas d.d. Bugojno i za imenovanje Mersihe Alagić i Mehrida Omerinovića za članove ovog NO, na period od četiri godine.

Nadzornom odboru Sarajevoputevi d.d. Sarajevo Vlada je dala Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje prethodnu saglasnost za imenovanje Nataše Fazlić za članicu Uprave Društva - direktoricu, na mandatni period od četiri godine.

Prethodne saglasnosti date su Nadzornom odboru JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za donošenje odluka o imenovanju Enisa Džafića za generalnog direktora - predsjednika ovog preduzeća, na period od četiri godine, te o razrješenju vršilaca dužnosti članova Uprave ovog preduzeća.

Zbog isteka mandata, data je prethodna saglasnost za razrješenje članova Nadzornog odbora Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, a za vršioce ovih dužnosti imenovani su Dragan Gabrić i Kristina Žulj, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Vlada je donijela odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog konkursa s utvrđenim tekstom za izbor i nominovanje za imenovanje članova Nadzornog odbora u Javnom preduzeću Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici donijela odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog konkursa za izbor i nominovanje članova Nadzornog odbora privrednog društva JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, s prijedlogom tekstova obaviještenja o poništavanju ranijeg i raspisivanju ovog konkursa.