Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kome smo prodali? Sjevernoj ili juznoj Koreji
nekad smo imali jaku industriju ali posto smo se ko levati grlom u jagode zaletili u nekakav kapitalisticki sistem koji smo zamisljali na osnovu emisija tipa beverli hils unistili smo vlastitu industriju naivnom i korumpiranom privatizacijom plus naglim otvaranjem trzista ostavili smo nasu industriju porpuno nezasticenu ako dodamo tome jos kako su nas stranci i raznorazni svjetski experti (citaj hostapleri) izlevatili oko privatizacije banaka tako da smo sad tu gdje jesmo jedna mala polukolonija siromasnih levata i iz te bjede se necemo zadugo izvuci
Tako, prodajte pamet prije nego rasparčaju ovo malo što je ostalo od E-investa. Da li ću ja redovno primati penziju i invalidninu nakon ove prodaje. Hoću, malo morgen. Da barem te pare ulože u nešto što će omogućiti još više zapošljavanja, drago bi mi bilo. Interesanta je bila vijest tokom rata da su se agresori dočepali dokumentacije i ispitnih postrojenja u Lukavici, a nisu znali napraviti SF6 prekidač, dok su u Sarajevu, ljudi \'\'iz glave\'\' rekonstruisali cijelu dokumentaciju. Svaka čast E-investovci,...I ZNANJEM SE BRANI DOMOVINA! Daj bože da šta narod hajruje od ove prodaje Korejancima.
Inace u Jugi su postojale dvije vrste kompanija: Bazirane na kapitalistickim principima ( Energoinvest, Famos, Vranica...) Bazirane na komunistickim principima kao npr. zastava. Ove prve firme su se morale takmiciti sa kapitalistickim firmama kao General Electric, Siemens... na stranim trzistima pa su morale razvijati tehnologiju sa pristupacnim cijenama (trzisnim) Ove druge firme nisu imale konkurenciju na domacem trzistu pa je recimo Yugo onakav kakav je. Zanimljivo, zar ne?
Kako je Juga napredna bila.... svi mehanizmi su konstruisani ovde prije rata a jos uvjek je high-tech.... nevjerovatno!
Ovo je jedna dobra vijest, poceli smo prodavat pamet :) Drago mi je zbog ovog, a mislim da ovu ovu vijest treba još više plasirati u javnost... Znanje i kvalitet uvjek nadju put do tržišta i potrošača...Nadam se da će i dionice Energoinvesta ENISR početi da rastu :) Pozz
a sta ti je ovdje smjesno glupane? ja kad ovo vidim ponosim se sto sam bosanac.
nek su i ovi nasi sta prodali,,, smijesno,, pravo smijesno,,,,,hahahahah