biznis
0

Donald Hayes posjetio Bosmal City Centar

Klix.ba
Danas su gradilište Bosmal City Centra u sarajevskom naselju Hrasno posjetili Zamjenik Visokog predstavnika, gospodin Donald Hayes i saradnici.

Dočekali su ih direktor Bosmala d.o.o. g. Nijaz Šabanović, izvršni direktor g. Edin Šabanović i g. Hassan Jamaludin, predsjednik Nadzornog odbora.

Sead Gološ, glavni arhitekt na projektu izgradnje Bosmal City Centra, pokazao je na maketi BCC – a, gospodinu Hayesu i prisutnima, glavne karakteristike prvog kondominijuma u BiH. Za vrijeme posjete vodstvo kompanije Bosmal, obilaskom gradilišta upoznalo je visoke goste sa napretkom izgradnje najveće zgrade na Balkanu.

Objekat je izgrađen do 9 sprata i izgradnja se nastavlja prema operativnom planu koji predviđa dovršetak izgradnje krajem ove godine.

“Krajnje je vrijeme za privatno poduzetništvo, kreativnost, partnerstvo sa investitorima, koje će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta i bržeg razvoja ekonomije. Bosmal Centar je primjer kako ukidanje pojedinih administrativnih prepreka može uticati na brži razvoj ekonomije u BiH”, rekao je prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Donald Hejs (Donald Hays), prilikom današnje posjete gradilištu Bosmal Centra.

Bosmal City Centar najveća je direktna strana greenfield investicija u BiH, u vrijednosti od 50 miliona dolara US.