biznis
5

Dita se uzdiže na krilima vjernih kupaca, proizvode novih 100 tona "3dea"

Piše: Am. Dž.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Radnici Fabrike deterdženata Dita iz Tuzle nastavljaju proizvodnju "punom parom", a njihovi produkti uskoro će se naći na policama trgovina širom BiH.

Velika potražnja za proizvodima ovog posrnulog preduzeća koje se uzdiglo iz pepela nastavljena je proteklih dana.

Najviše proizvoda prodato je na području tuzlanske regije i to u tržnim centrima Bingo.

Kako nam je potvrđeno u tržnom centru Bingo, sutra oko 12 sati na policama sarajevskih objekata (u ulicama Kolodvorska, Stup, Alipašina i dr.) naći će se Ditini proizvodi.

"Sve količine koje Dita proizvede mi odmah preuzimamo i nudimo kupcima", rekla je za Klix.ba Tatjana Paunoski iz marketing službe kompanije Bingo.

Ističe da u pojedinim objektima u Tuzli još uvijek ima robe za kupiti, ali da se nove količine očekuju uskoro.

"U Sarajevu će se u prodaji naći '3de' od pola litra i od litar. Očekujemo da uskoro upotpunimo portfolio Ditinih proizvoda jer oni konstantno proizvode", dodala je Paunoski.

Predsjednica Samostalnog sindikata hemije i nemetala BiH Kata Iveljić istakla je u razgovoru za Klix.ba da će u narednom periodu biti proizvedeno 100 tona detrdženta "3de".

"Nakon prve količine od 25 tona to je veliki uspjeh. U subotu sam posjetila fabriku, a radnici vrijedno rade. Bingo je obećao da će poslati dio potrebnih sirovina za nastavak proizvodnje", rekla je Iveljić.

Naglasila je da je najbitnija prodaja te da se "svijest građana i vlasti te cijelog sistema, izgleda, probudila".

"Ranije je trgovački lobi bio jak i samo smo uvozili ove proizvode. Uvjerena sam da će Dita uspjeti. Naš sindikat je napravio plakate i polijepio informacije o proizvodima po tržnim centrima", rekla je Iveljić.

Podršku Diti dosad su pružile brojne javne ličnosti, muzičari, umjetnici, udruženja i pojedinci okupljeni na društvenim mrežama sa ciljem širenja svijesti o važnosti kupovanja domaćih proizvoda.

Podršku radnicima Dite obećali su i iz Konzuma na čijim su se policama našli proizvodi ove fabrike.