biznis
0

Delhaize Group kupuje Delta Maksi Grupu

Sarajevo-x.com
Kompanija Delhaize Group, međunarodni lanac maloprodajnih objekata iz Belgije, postigla je sporazum o kupovini 100 posto Delta Maksi Grupe, koja posjeduje oko 400 prodavnica u pet zemalja jugoistočne Evrope.

Uz poslovanje u Grčkoj i Rumuniji, kupovina Delta Maksi Grupe svrstat će Delhaize Group među vodeće maloprodajne lance u jugoistočnoj Evropi. Od ove kupovine, uključujući troškove transakcije, očekuje se rast dobiti već od 2011. godine.

"Izuzetno smo zadovoljni ovom transakcijom koja u potpunosti podržava ubrzani rast prometa naše kompanije, što je jedan od ključnih prioriteta takozvanog 'New Game Plana'. Delta Maksi Grupa ima snažnu poziciju i ostvaruje veoma dinamičan rast u pet zemalja jugoistočne Evrope, regionu u kojem je Delhaize Group do sada bila prisutna kroz trgovinske lance Alfa Beta u Grčkoj i Mega Image u Rumuniji", istakao je Pierre-Olivier Beckers, predsjednik i generalni direktor Delhaize Groupa, te dodao da od poslovanja u sedam zemalja jugoistočne Evrope očekuju ukupan prihod od oko 3,4 milijarde eura koji će biti ostvareni u mreži sa više od 800 prodavnica.

Delta Maksi Grupa, čije je sjedište u Beogradu, osnovana je 2000. godine. Danas posjeduje oko 450 maloprodajnih objekata u Srbiji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji.