Sarajevo
0

Danas u Centru Skenderija Sajam zapošljavanja

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U organizaciji JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo u Centru Skenderija danas se održava Sajam zapošljavanja.

Više od 40 poslodavaca s područja Kantona Sarajevo iskazali su potrebe za zaposlenjem 444 osobe različitih zanimanja i kvalifikacija.

Između ostalih, svoje štandove na sajmu u Skenderiji postavili su: Bosnalijek, Konzum, Grupacija MIMS, Petrolinvest, Unis Fagas, Centrotrans, Air Aba, Bellissima, a tu su i predstavnici Saveza samostalnih sindikata BiH i privrednih komora.

Sajam omogućava nezaposlenim osobama neposredan kontakt s poslodavcima, apliciranje za radna mjesta i ispunjavanje zakonske obaveze nezaposlenih osoba da aktivno traže posao.

Po riječima direktora JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo Vahida Muharemovića najveća potražnja na ovogodišnjem sajmu je za građevinskim radnicima, što je bio slučaj i na prošlogodišnjem sajmu, na osnovu kojega je za godinu dana oko 250 osoba uspjelo dobiti posao.

Sajam je otvoren od 10 do 16 sati, a predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Denis Zvizdić u obraćanju kazao je da on predstavlja jako pozitivan događaj, s obzirom na to da se održava u vrijeme svjetske ekonomske krize i vrijeme kada se više govori o otpuštanjima, nego o prijemu novih radnika.