Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Omogućili ste ljudima koji žive i rade u inostranstvu da dobiju subvenciju, ako prebivalište prebace u Sarajevo par dana prije aplikacije - naravno da će biti rekordan broj prijava. Nemam ništa protiv da se i tim ljudima olakša kupovina nekretnine u Sarajevu - ali ne na ovakav način. Tih par hiljada, za te ljude, ni približno ne znače koliko znače nekome ko svoju platu zarađuje ovdje!
Ovdje se radi da se citava drzava od 2,5 miliona stanovnika smjesti i utrpa u Sarajevo, po nekakvim tibrama i otokama. Svi da budu natrpani u stanove.
smanjit na 7.000 KM i dati svim mladima. rijeseno ....
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Mladi u Sarajevu možda i dobiju nešto ali ne mladi iz Sarajeva, takvih je nažalost 17% kao PDV.
12000 KM , dakle cirka 5 m2 stana.
Svi bi džabaluka... treba im k.... dati
Ovo ko kad je babo vodio sina u granap nedeljom da mu kupi bombona, a granap zatvoren. Poslije se djeĉak hvalio: "stjeo jw babo kupit boba, al' zakapareno".
Dobit će šipak ko i penzioneri onih 600km za ogrjev.
Mi smo ambiciozni, visoko obrazovani iz siromašnih porodica. Imali milion prilika da odemo iz države, zbog patriotizma nismo. Zbog odgovornosti prema djetetu odlucili smo da skupimo hrabrosti i podignemo kredit, bez bilo koje naslijeđene nekretnine koja nas ceka. I koliko god tih 12000 bila kap u moru u odnosu na zaduzenje banci od 240000 za stan od 60 kvadrata, opet bi nam znacilo mnogo. I onda dodje neko ko ne doprinosi razvoju naseg drustva na bilo koji nacin i pokupi i to malo.
Ja ne znam kome je uopće želja da živi u ovim odvratnim sivim soliterima u zagađenom zraku a kamoli da se uvali u kredit za cijeli zivot radi toga.
dobiju ljudi od države 2/3 kvadrata jo države🥹😭🤧
Nema od ovih mjera nista Ako ti moras cio zivot da radis 30,40 godina da vratis 50 kvadrata Tj godina ti treba za jedan kvadrat
Malo aegumenata;..mali stan od 55m2..po 3000 KM pom2 , to je 165.hilj.KM. , god. kamata cca.5%..još oko 8hilj., dakle na 10 god., otprilike je to oko 2.hilj KM mjesečno ,..Ko to može , od domačih mladih , plačati..? To je namješteno za zlatnu omladinu ,ili strane-mlade , kada se nekad vrnu u BiH
Ne kontam, subvencioniraju kvadraturu stana koja je ekvivalentna velicini spaiza
Najgluplje je davati samo 'nako,treba mlade kreditirati,da otplate svoj stan.
Ovo dobijaju oni koji već imaju pare za kupovinu pa njima nije ni nužno potreban, ali žele imati vlastitu nekretninu. Time se ne zaustavlja oodlazak mladih. Mnogo veći efekat bi se postigao javnom stanogradnjom gdje bi kantoni i opštine izgradili stanove i iznajmljivali ih po niskim cijenama mladim ljudima. To bi oborilo i cijenu privatnog najma i mnogo veći broj mladih bi riješio problem. Ovako dobijaju oni koji već imaju pare.
Ne treba ik dati nista. Neka zasuču rukave i zarade. Svi bi guzovače i merhametluka.
Mladi van Sarajeva ne dobiju ni marke za kupovinu stana.
Žališ se na pogrešnom mjestu.
cuj subvencija 12 000 KM ne možeš šupu za to kupit, više djelili za električne automobile 😂😂😂 nek daju beskamatni kredit, to je preće!!!