Komentari (222)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nece se obogatiti mozda,ali ce imati normalan zivot,niti gladan niti zedan,moze priustiti sebi stan i auto,ziviti u sredjenoj zemlji,i kao radnik i kao gradjanin biti zasticen,sve ono sto je u bih misaona imenica
Veće plate, ali što je najbitnije... šefovi te ne zajebavaju kao ovdje. Ako radiš, ako si produktivan, dobit ćeš ne samo platu, već i priznanja, a tako možeš i napredovati. Volja je najbitnija. Također, trebamo bježati od naših ljudi i firmi koji su šefovi i direktori u njemačkim kompanijama. Isto sranje i krkanluk kao da si u BiH. U BiH, u posljednje vrijeme, jedino su IT poslovi spas od teške situacije. Ostalo je tanko.
@crazykure Pusti se ba tog mentaliteta. Ti otišao gore a da zabušavaš kao što ovdje možeš? Pa nije švabo pao s Marsa.
@crazykure Pa naravno da se radi. Ja sam vario u raznim firmama i po cijeli dan provodio u prostorijama sa visokim temperaturama. Teško jeste, ali brate zato si dobro plaćen. 2500 eura neto nije malo.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
smisao ovog filma da jedva cekas da zavrsi da ne bi vise slusao ovaj gadni ton voditelja
Koliko vrijedis, toliko zaradis. Znaci, sve konra od Bosne.
I sta je smisao ovog filma u produkcije Deutsche Welle. To je jasna poruka svima: kod nas Njemacku mozete doci ali samo ako ste jako uporni i jako marljivi. Sve ostalo nam ne treba, imamo dovoljno Turaka sto nas gnjave.
Na kraju je sve rečeno , cvjeta onom ko je uporan i vrijedan i čuva pare , ne razbacuje se ... u Njemačkoj se može živit ko beg , ako znaš rasporedit ...
Obavezno preslusati, pjesma stranac. https://www.youtube.com/watch?v=GJX3nVcag4g
Njegovatelj zaradi vise od elektricara? Ne lupaj...
ne znam koliko električar zaradi , a zaradi dosta sigurno .. .ali znam da ovi med. tehničari mogu i do 3 000 eura zaradit ...
@ynwa1 3000 bruto, ali netto nikako. Uostalom rijec je bila o njegovateljima , netto placa ti je 1500 eurica, max. 1700.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nije baš ni da su ovdje svi robovlasnici! Čovjek radi 20 g u istoj firmi 8 sati, plata 1200 km svakog prvog (nešto još nafata na crno), topli obrok, soc-penz u minut, kupio stan na kredu, Pežo+Alfa (žena) a ne krade, žena 5-6 stoja, 3 hefte godišnjeg, šefov stan na bespl. korištenje za godišnji i nešto još ostavi i sa strane. U Njemačkoj bi mu trebalo 2000+1000E za to a ne bi s kim imao kafu popiti, skoknuti na skijanje, trknuti do mora kad mu je ćeif...
Daleko od toga da je ovo pravilo,ali je svjietao primjer. Većina živi katastrofalno ali eto ima i ovakvih slučajeva! Ne znam ćemu ovoliki minusi? Još da nam politika ne ispire mozak...
Pričamo o tome koliko kome ostane kada se podmire svi troškovi. U BiH je potrošačka korpa više nego dvostruko skuplja od prosječne plate. A i taj prosjek je napuhan palatama državnih službenika tako da baš ne vjerujem da je prosjek toliki. Običan čovjek u BiH ne može podmiriti ni osnovne potrebe a ostavljanju sa strane da ne govorimo. Toliko.
Milanu je normalan zivot u Njemackoj zivjet u istom stilu kao i u srbiji. Stedit na hljebu, stedit na vocu, stedit na svemu... A da moze sa tom platom familija zivjet normalno, nemoze. Kad Milan prozivi nekoliko godina u Njemackoj pa kad mu prohtjevi pocnu rasti, shvatit ce da je to malo.
Ruže cvetaju samo u pesmama kao sve laži na tvojim usnama kraj pesme istinu donosi ko tuđe ruke u tvojoj kosi....
hajoj :(
@ogledalce hahahah nećeš vjerovati autorica ove pjesme također živi u beču ;-)))
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Dovoljno je samo da 30 u mjesecu legne plata. Jbgga to ti sve govori koliko je sati!
OVDJE CEMO SA JEDNOM PLATOM (MEDICINSKOG TEHNICARA) MOCI DA ZIVIMO I DA SI PRIUSTIMO GODISNJI ODMOR? --------------------------------------------- KOGA TI LAZES SRBIJANAC? S JEDNOM PLATOM CES MOCI NISTA.
Fa Sebija tamo ode izbacila bi Angelu Merkel za mjesec dana iz njenog kabineta😂
Ne zalim se, izvanredno zivim u Njemackoj; ISKRENO, MOJI MJESECNI KUCNI TROSKOVI SU: - 600,- stan, - 2 x 200,- pomoc porodici u BiH; - 200,- rezije, - 300,- rata za auto + 200 rata za motor :) - 200,-osiguranja (auto, priv., pravno, itd.)- 30,- internet; 200,- gorivo; - 600,- hrana - 100,- telefonija,... Kad sve saberem=treba mi 2550, zaradim 1824 ... A jos .. odjeca, obuca, dijete: skola, fudbal, oprema,... Kako? Dispo, prekovrtemeni, baza, zena, privatno pomalo ...
trolaš :) al je bar zabavno
"baza" je 450 Eur bez poreza, dvije baze je 900 Eur, naravno ko hoce i moze da radi toliko.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
pa sigurno da je radnik bar placen za svoj rad, jos bolja opcija je sto mi sa balkana dođemo pa smo malo skromniji odnosno navikli smo na zivot bez previse luksuza i samim time mozemo da ustedimo koju marku.