Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
to pod e) izgleda nije još doprlo do VoA :) a znaš kako je u Dubaiju, šta je državno a šta privatno je sve relativno i \'po potrebi\'.
MDubai je zahvaljujuci nafti promjenio svoju sudbinu i postao nesto vise od ribarskog sela, ali vec 40 godina nije ovisan o nafti, barem ne o svojoj, jer je i nema. 3 busotie ne daju vise od 5% dubajskog GDP-a. Sto se ovog duga tice, to nije dug Dubaija, nego je uredno prosljedjen krajnjem kupcu uglavnom kroz lokalnu banku NBD. Cinjenica da je: a) Sheikh Mohammad prosli tjedan otputovao hitno u London (tjedan prije Eida) b) da je informacija o mogucem zahtjevu za 6-mjesecnu odgodu placanja jednog dijela duga dosla u srijedu navecer (to je isto kao da kod nas netko nesto objavi na Badnjak ujutro) c) da Nakheel mora napraviti \"forced buy-off\" dijela svojih nekretnina d) da je Cental Bank of UAE u nedjelju objavila da ce aktivirati security facility za sve emiratske i strane banke u UAE e) da je dubajsko \"ministarstvo financija\" objavilo da Dubai i Dubai World nisu isto...jasno govori da ce ceh platiti strani ulagaci
Mračna strana Dubai Cityja, preporučujem: http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/johann-hari/the-dark-side-of-dubai-1664368.html Fino je vidjeti da se emiri i dalje drže zajedno iako Abu Dhabi nema nikakvih obaveza prema Dubaiju. Ukupan dug Dubaija iznosi preko 107% njegovog BDP-a. Jedina Arapska zemlja u kojoj se gayevi okupljaju po barovima iako je to zakonom zabranjeno. Pročitajte ovaj tekst gore i sve će vam biti jasno.