biznis
0

Bush vjeruje u američko gospodarstvo i poziva da se brzo ozakone poticaji

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Američki predsjednik George W. Bush u petak je izrazio uvjerenost u dugoročnu snagu američkog gospodarstva, ali je istovremeno pozvao zastupnike u Kongresu da brzo prihvate zakon o poticajnim mjerama vrijedan 150 milijardi dolara, za koji administracija vjeruje da može zaustaviti recesiju.

„Snažno sam uvjeren da bi bila greška odgađati ili odbaciti taj zakon. To je zdrav paket. Ima puno smisla. On je potreban i vi ga trebate donijeti čim je prije moguće da damo novac u ruke ljudima, koji će pomoći da ovo gospodarstvo ostane jako", rekao je Bush na okupljanju republikanskih kongresnika u White Sulphur Springsu, u Zapadnoj Virdžiniji.

Naglasio je kako vjeruje u dugoročnu snagu gospodarstva SAD-a, ali da mu je u ovoj godini potreban privremeni poticaj u vidu poreznih olakšica za poduzeća i povrata poreza za građane.

Paket mjera mora prvo biti usvojen u Zastupničkom domu Kongresa, a potom u Senatu, gdje će doživjeti neke izmjene. Senatski čelnici najavili su da će zakon biti upućen Bushu na potpisivanje do 15. februara.