Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A posebna "radost za kupce" je kad vidiš jednu cijenu na polici, odneseš je na kasu da platiš, a tamo te dočeka sasvim druga, naravno veća i do 20 posto cijena! Tako je barem u Mercatoru u Alti na Marijin dvoru. Na kupovinu od 10 km (cijene na polici) platim 12 km na kasi. I sad lafo neki bodovi bitni...
Klasicna marketinska akcija u kojoj ti ko slucajno zaborave reci i drugu stranu, a to je da ti sada treba mali milion tih pikica da ostvaris popust. Svako ko zna osnovice matematike moze lako skontati da ti sada treba bar 30-40% vise para da ostvaris dobijes isto snizenje kao ranije. Slovenacke varalice... ovo nema sansi da bi ikada pokusali uredjenoj drzavi, jer bi ihsacekala masna kazna za obmanu kuoaca i lazno reklamiranje
e stvarno ste šibicari pravi, zakomplikuj malo sa matematikom da se nane ne mogu snaći, a u stvari popust je manji nego što je bio... od mene više nećete ni marke zaradit, a svi ovi postovi će uskoro biti izbrisani, jer su negativni po Mercator i vijest necete moci komentirati!
na med iz trebinja, bijelom nalijepnicom zalijepe na teglu bosanski med da apeliraju na kupce u federaciji. a druga etiketa za isti med pise proizvedeno u trebinju, rs.
lopovska slovenacka posla. spominju 100 puta u tekstu da su sada 2KM = 1 pika, ali ne spominju sada bodovne skupine u parama, gdje potrosis skoro isto para za duplo manji popust.
Inspekcija je utvrdila da srbijanski sokovi nectar,la vita i ostali sadrže germu i druge zgušnivače koji su OTROVI PA VI BUJRUM 2 LITRA ZA MARKU. Ovjerite zdravstvenu. Srbijanski slatkiši euroblok i ostalo smeće je sami šećer i aditivi naparfemisani.
mislio sam na srbijansku grand kahvu ono srbijansko smeće sa sitnim zrnom i aromom kao da je izgorena jer i ljusku melju. Ta srbijanska kahva ima nepostojeću adresu u bijeljini ko fol da je iz bih, pardon samostalne rs-a bar po poreznoj upravi i prihodima.
Namjerno izmješaju cijene ili ih uopće nema, pokusajte naci kod za neku čestitku. na povrću jedna cijena a na kasi druga veća. Srbijanska kahva grad i don caffe se pruži po cijeloj rafi a vispak džezva najbolja gurne u ćošak i ponekad žiletom razreže.Vispak začini,stampi, slatkiši ima jako malo, a to je fabrika gigant sa procedurama higijenskim koje je malo ko imao i prije rata. Sada će staviti reklamu Mercator- za lepšu, čistiu i bogatiju sloveniju i srbiju.
Sjećate li negativnih tekstova u sloveniji i srbiji a povodom dobijanja org. Olimpijade u Sarajevu. Pljuvali su nas i u toj titovoj tvorevini, i jedva su dočekali onaj skandal sa austrijancem koji se napio i pravio nerede pred zetrom.
srboslavija je osnovana interesima slovenačkih i srbijanskih nacionalšovinista koji su iskoristili tzv. FNRJ i SFRJ za iskorištavanje i pljačkanje drugih a najviše BiH. rat dogovoreni izmedju ove brače je trajao nekoliko dana uz kolateralnu štetu od nekoliko slovenaca. Slovence zovu ''alpski srbi'', bez uvrede za srbe. Demonstracije protiv države kosovo su u parizu privukle 500 ljudi a u Ljubljani 10.000 ''konjušara.
Jaja u Mercatoru se mogu kupiti samo iz rs-a ili beograda, a federalna ne iako je mercator u federaciji. Apsolutni monopol imaju srbijanski proizvodjaci pogotovo na odjelu slatkiša i grickalica. Mercator je ugovorom o osnivanju bio slovenački tržni centar sa obavezom o ponudi minimalno 30-40 % bosanskohercegovačkih proizvoda. Sada je Mercator postao slovenačko-srbijanski tržni centar sa mozda 5-10% domaćih proizvoda, i to je posao za inspekciju, ali briga njih za odljev novca vani i pražnjenje naših fondova;porezne uprave, pio fonda, ....Još na ekavici sve piše u računima, katalozima. ''Lepo'' je u mercatoru, a gradi se Ljubljana i beograd kao u titovo vrijeme a nama dimnjaci i nula km autoputa. Kolonijalna šugoslavija opet pljačka i muze Bosnu.
MERCATOR se lijepo odužio za vjernost smanjivanjem bonusa koji je davao za kupovinu za oko 30%,sada manje daje,ili 30 više treba ostvariti za bonuse, znači ovo je sada nepovoljnije skupljanje pika, ali su to oni lijepo upakirali ''sad je pika 2 KM''. Nekad davno je bilo povoljno i lako pamtljivo 1 pika je bila 10KM, a sa 8KM kupcu je teže računati u kupovini i na kasi je mogao kupiti za 95,99, i 7,99 KM mu propada ne znajući da mu fali 1 fening, sa 10KM, je znao tačno koliko mu fali za punu piku.A sada se gubi smisao skupljanja pika jer je prilično nepovoljnije. Utorkom onih 10% se prilično obezvrijedi artiklima koji ne idu u popust,sva mlijeka, cedevita,... Dosta artikala nema cijenu, pogotovo domaći brendovi. Svakih mjesec se izbaci neki bosanski artikal a umjesto njega se stavi UVIJEK srbijanski artikal. Placebo čajevi iz laktaša su slabo išli pa su izmjenili ime grada sada piše Ilidža???. Gljive su izgubile istočno sad piše sarajevo, 057 pozivni.
Prije je za 90 pika x 8 KM (potrosenih 720 KM) bio bonus od 22 KM. Sad je za 250 pika (potrosenih 500 KM) bonus 10 KM. Prije je za 250 pika x 8 KM (potrosenih 2000 KM) bio bonus od 80 KM. Sad je za 1250 bodova (potrosenih 2500 KM) bonus 100 KM. Prije je za 600 pika x 8 KM (potrosenih 4800) bio bonus od 240 KM. Sad je za 3500 bodova x 2 KM (potrosenih 7000 KM) bonus 420 KM.
e baš je brže i jednostavnije, prije mi je trebalo 90 bodova za bonus od 22 km, a sada treba 250 za 10 km. I pored toga, Merkator je najnajnajskuplji supermarket! Pojedine artikle kao da nabavljaju u maloprodaji konkurentskih supermarketa, stave maržu i prodaju u svojoj radnji!
e bas mi treba jos jedna prazna kartica u novcaniku, ko da ih nemam dovoljno