IRBRS
0

Bojan Golić i Snježana Čomić razriješeni dužnosti

SRNA
Zgrada Medicinske elektronike (Foto: SRNA)
Zgrada Medicinske elektronike (Foto: SRNA)
Nadzorni odbor Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske razriješio je dužnosti v.d. direktora Bojana Golića, a za novog vršioca dužnosti imenovao dosadašnjeg izvršnog direktora Sektora finansija u IRB-u Snježanu Vujnić.

"Poštujući isključivo linijsko-hijerarhijsku uvezanost poslova, razriješena je dužnosti izvršni direktor Sektora za plasmane Mirjana Čomić, a za vršioca te dužnosti imenovan je Nikica Vranješ", saopšteno je iz IRB-a RS.

Ove odluke Nadzorni odbor donio je danas na vanrednoj sjednici radi, kako je navedeno, nesmetanog funkcionisanja i zaštite integriteta te banke, a nakon vanredne, održao je i redovnu sjednicu na kojoj je utvrdio kriterijume za izbor direktora.

U saopštenju je najavljeno da će naredne sedmice biti objavljen novi javni konkurs za izbor direktora IRB-a RS. 

"Nadzorni odbor i Uprava IRB RS vjeruju da će se dokazati nevinost Bojana Golića", dodaje se u saopštenju.

Golić je uhapšen juče sa još četiri lica, zbog sumnje da je počinio krivična djela organizovanog kriminala. 

"Osumnjičenima se stavlja na teret da su nezakonitim radnjama izvršili  manipulaciju cijena 3.500.000 akcija preduzeća `Medicinska elektronika` u vlasništvu RS, oštetivši pritom budžet RS za milionski iznos", saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva RS. 
Uhapšeni su i Mile Radišić, jedan od suvlasnika "Medicinske elektronike", Željko Katalina, direktor"Medicinske elektronike", Dragan Cerovac i Nikica Bajić, radnici "Medicinske elektronike", koji se sa Golićem terete za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, manipulacija cijenama i širenje lažnih informacija.