Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zemlja nevjerovatnih potencijala... i to je to...
@srbenda drina Svi mi grijesimo, neki vise, neki stalno...
Za vas dvojicu se sve može reći, osim da ste dosadni... Vas ko da je ista mati rodila ili kao da ste dva dijela jedne ličnosti... Vjerujem da bi u stvarnom svijetu bili super par (ako već jeste onda se unaprijed izvinjavam) :D
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
To sto Bosna zauzima 10 mjesto po proizvodnji....ne smanjuje nase racune naprotiv.
KAKO NEĆE BITI PRVA KAD NAM KOŽU OGULIŠE. TOLIK STRUJE PROIZVODIMO A PLAĆAMO JE KAO DA JE NABAVLJAMO U APOTECI.
Pa kad nemamo od cega drugog
Kakve nam koristi od toga kad su nam cijene struje kao da je uvozimo iz Mongolije!To je isto kao da je gorivo u Saudijskoj Arabiji 5 dolara po litru...
Ne mogu vjerovati da ima nesto dobro, a da smo mi tu. Ovo je nemoguce, vjerovatno sanjam.
Vjeruj, ovo je odlično za pljačkanje naroda! Živio FERK!
Ja na ovoj listi nigdje ne vidim BiH a u tekstu je ispred Spanije?
Da ne bude zabune, riječ je o brojkama koje pokazuju koliko je kWh proizvedeno po glavi stanovnika iz obnovljivih izvora. Ako znamo da nas u BiH ima manje od 4 milijuna, onda to i nisu značajne brojke.
99% od toga u hidroelektranama koje su postavljene u nacionalnim parkovima. Hah komedije. Gdje su solarni paneli, gdje bio dizel, gdje bio plin??? Gdje drzava, gdje su kasike???
Gdje ćeš postaviti solarne panele po livadama i šumama ?? Znaš li koliku bi trebali površinu zahtvatiti da proizvedu isto struje koliko i jedna HE?
Srecom smo toliko izgradjena zemlja pa nemamo gdje da ih postavimo, sve popunjeno sa zgradama i tvornicama. Znam ja dobro koliko treba prostora, građevinski inzinjer sam. Cak i ne opravdavam solarne panele jer su bacanje novca ali trenutrno ih EU finansira tako da sto ne iskoristiti priliku...
DA JE BOSNA I HERCEGOVINA PRVA U SVIJETU U PROIZVODNJI EL ENERGIJE NAŠI BANDITI BI NAMA GULILI KOŽU OGROMNIM CIJENAMA ZA ISTU. PA NARODE ZAR NE VIDIŠ DA NE POSTOJI NAČIN NA KOJI NAS NAŠI, NAŠI TERORIŠU I OTIMAJU NAM I POSLJEDNJI DINAR IZ DŽEPA. OVO JE BRUKA. POŽURITE I POD HITNO NAM POVISITE CIJENE STRUJE, VAMA U VLASTI NOVCA NI DRAGI BOG NE BI MOGAO NAREZATI. NE UMIJETE DA VLADATE, ALI AKO NEKO I UMIJE VI MU NEDATE.
Gledam ovaj grafik već 5 minuta, i ne vidim da na popisu zemalja stoji BIH
imamo najvise energije po dzepu stanovnika
Opet nepismenost klixa. Na koji način je BiH među prvih 10 zemalja? Po apsolutnoj vrijednosti proizvedene energije iz obnovljivih izvora (čisto sumnjam da je to u pitanju), ili po procentu energije iz obnovljivih izvora u ukupno proizvedenoj energiji - iz članka se to ne vidi. Ako je ovo drugo - onda to i nije neka fora. Zato što mi i nismo neki proizvođači energije.
Jeste, za doba Jugoslavije napravljeni sve ozbiljne hidroelektrane u BiH, struja se i izvozi a svakih pola godina cijena raste. Da ne pričam da ogroman dio struje koji se proizvede propadne jer je ljudi ne iskoriste jer je preskupa.
Da ne pričam da niko više ozbiljan ne smatra hidroelektranu prihvatljivim izvorom struje.
i jeftinija je struja u Alziru
... obnovljivo gorivo,smrdljiva istina o prdezima.