Najboljim studentima FBiH
0

BH Telecom dodijelio 55 stipendija

Sarajevo-x.com
Dodjela stipendija u BH Telecomu
Dodjela stipendija u BH Telecomu
Danas je u BH Telecomu održana svečana pres konferencija u povodu potpisivanja ugovora o stipendiranju sa 55 studenata visokoškolskih ustanova iz FBIH, odabranih putem javnog konkursa objavljenog u novembru 2009. godine.

Od pristiglih 179 aplikacija studenata iz cijele Bosne i Hercegovine, odabrano je 45 aplikacija studenata koji ispunjavaju sve kriterije, dok je zbog velikog broja pristiglih alipkacija posebnom Odlukom Uprave a shodno svojim ovlaštenjima generalni direktor gosp. Rešidbegovićem odabrao još 10 studenata sa najboljim prosjekom.

Stipendisti će do završetka svog visokoškolskog obrazovanja primati mjesečne stipendije u iznosu od 200 KM.

Od 2002. godine do 2009. godine kroz proces stipendiranja i pripravničkog staža te obavljanja ferijalne prakse u BH Telecomu je prošlo 295 učenika i studenata iz cijele Bosne i Hercegovine.

Misija kompanije je pružanje kvalitetnih telekomunikacijskih usluga ali i društveno odgovorno ponašanje, koje se prije svega očituje kroz ulaganje u razvoj kulture, sporta, umjetnosti i podršku humanitarnih projekata. Istovremeno, najvažniji segment društveno odgovorne aktivnosti je ulaganje u obrazovanje i podrška mladima kroz program stipendiranja i obavljanja ferijalne prakse u kompaniji.

„Ponosan sam što vodim kompaniju koja razvija kadrovsku politiku na način da potencijalne uposlenike izabere putem javnog konkursa i stipendira tokom daljeg školovanja. Jedina obaveza studenata jeste da do kraja školovanja postignu izvrsne rezultate i stečeno znanje stave na raspolaganje kompaniji“, rekao je gosp. Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma.

Dario Tomić, student Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu i stipendista BH Telecoma se u ime svih stipendista zahvalio menadžmentu ističući da je stipendija motivacija za bolje rezultate te da se nada da će svi stipendisti ispuniti obaveze iz ugovara, kako bi imali mogućnost zaposlenja u kompaniji, koja je izabrana za Najpoželjnijeg poslodavca u BIH za 2009. godinu.

„ Današnja svečanost potpisivanja ugovora je primjer koje bi trebalo da slijede i ostale kompanije u BiH. Važno je istaći da na ovaj način se ne pomažu samo studenti i roditelji nego i Univerziteti u BIH i društvo u cjelini“, naglasio je prof. Faruk Čaklovica, rektor Univerziteta u Sarajevu.

U skladu sa etičnim poslovanjem i društvenom odgovornošću kompanije, BH Telecom će ulažući u bosanskohercegovačku mladost i obrazovanje kao osnovu savremenog društva i dalje doprinositi izgradnji i prosperitetu svih segmenata društva u BiH.