biznis
0

BH Telecom demantira navode HT-a Mostar o tržišnom liderstvu u pružanju ADSL usluge

FENA
BH Telecom reagirao je na informaciju saopćenu na pres-konferenciji HT-a Mostar 28. februara, po kojoj je HT Mostar tržišni lider kada su u pitanju ADSL usluge.

BH Telecom ističe da ta informacija ne oslikava stvarno tržišno stanje te navodi svoje argumente kojima tvrdi da su na pres- konferenciji HT-a Mostar iznesene netačne informacije.

Naprimjer, u cjenovniku HT Mostara za ADSL usluge, pored jednokratnog priključka od jedne KM za sve ADSL pakete, korisnici moraju plaćati i po jednu KM svakog mjeseca za najam modema u zavisnosti da li su zasnovali odnos na 12/24 mjeseca, tako da, nakon sumiranja, konačna cijena koju pretplatnik mora platiti tokom 12 mjeseci za najam i priključak 13, tj. 25 KM ako je pretplatnički odnos zasnovan na 24 mjeseca, navode iz BH Telecoma.

Također ističu da je u HT Mostar ADSL paketu START 25, mjesečna pretplata 25 KM s brzinom 512/128 (od 1.marta je 19 KM s istom brzinom), dok je u BH Telecomu za pretplatu od 19 KM brzina 1024/128.

Najbitnija stavka u cjelokupnoj ponudi, pored većih brzina i povoljnijih cijena, jeste činjenica da BH Telecom nudi usluge ..flat rate" - fair use (ADSL MAX i ADSL Cito) dok HT Mostar u svojoj ponudi nema tu uslugu.

-I na kraju, HT Mostar ima oko 11.000 ADSL korisnika, dok BH Telecom ima više od 22.000, što je također pokazatelj da je BH Telecom tržišni lider u pružanj ADSL usluge - saopćeno je iz BH Telecoma.