Skupi letovi bez dovoljno putnika
0

BH Airlines zamrzava letove prema Beču i Frankfurtu

Sarajevo-x.com
Menadžment aviokompanije BH Airlines je, nakon analize poslovanja na pojedinačnim destinacijama, odlučio da zamrzne svoje postojeće linije prema Beču i Frankfurtu.

Ova odluka je donesena shodno ekonomskoj neopravdanosti ovih linija, gdje su, kako tvrde iz BH Airlinesa, troškovi leta i nedovoljan broj putnika ključni faktori otkazivanja ovih linija u predstojećem periodu.

Iako bh građani imaju bezvizni režim za ulazak u zemlje EU, ove dvije destinacije nisu imale poslovni uspjeh, zaključili su iz nacionalne aviokompanije BiH. Letovi za Beč su već otkazani, a linije prema Frankfurtu prestaju s radom od 23. maja 2011.

Putnici koji su kupili aviokarte za ove destinacijama imaju pravo da traže povrat novca u agencijama u kojima su ih kupili ili da putem istih traže da putuju na željene destinacije preko nekih drugih aviokompanija bez dodatnih troškova.

Nakon ovog otkazivanja za ljetnu sezonu, BH Airlines nastavlja uvezivati Sarajevo sa šest gradova Evrope: Amsterdamom, Cirihom, Istanbulom, Kopenhagenom, Geteborgom i Štokholmom.