Već ovog ljeta
0

BH Airlines leti za Beograd, Banju Luku i Zagreb

Piše: N. Jamaković
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Kompanija BH Airlines najavila je kako će od 1. maja pokrenuti letove za Banju Luku i Beograd. "Još uvijek smo u pregovorima, ali od 1. do 15. maja ćemo najvjerovatnije letjeti šest puta sedmično u Beograd i 11 puta sedmično u Banju Luku", rekao je direktor kompanije, Nudžeim Rečica, za Sarajevo-x.com.

Iz Sarajeva će se u Beograd letjeti u 13 sati, dok će povratak biti sat-dva nakon slijetanja na beogradski aerodrom. Za Banju Luku će se sa sarajevskog aerodroma polijetati svake večeri, a povratak će biti rano ujutro. Preostali letovi na relaciji Banja Luka-Sarajevo odvijat će se tokom dana.

Rečica nam nije mogao govoriti o cijenama, pravdajući to činjenicom da su pregovori s upravama aerodroma u Banjoj Luci i Beogradu još u toku.

"Oni koji budu letjeli iz Banje Luke na našim linijama plaćat će istu cijenu kao naši putnici iz Sarajeva. Oni će naravno slijetati na sarajevski aerodrom, odakle će nastaviti dalje", ističe naš sagovornik.

Naveo je kako trenutno jedino srbijanski JAT leti na relaciji Sarajevo-Beograd, dok Croatia Airlines ima liniju iz Sarajeva za Zagreb.

"Već naljeto namjeravamo uvesti pet letenja sedmično i za Zagreb", najavljuje Rečica.

BH Airlines će posebnu pažnju posvetiti i letovima za Skandinaviju i Ameriku, gdje živi dosta Bosanaca i Hercegovaca.

"U Skandinaviju ćemo već od 1. aprila letjeti šest puta sedmično, a nastojat ćemo letovima za Cirih i Amsterdam ostvariti bolju povezanost s letovima za Ameriku", rekao je Rečica.