Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ajmo BTC opet na 20k
Okrenuce se jenkiji zatupljeni protiv Trumpa jer ce im dzabna kineska sklj roba drasticno poskupiti nakon sto uzmu maha ovi protekcionisticki ratovi carinama i ogranicenjima... Nema nista gore od toga da 'narodu' das pa odumes (dzabnu tehniku) - ima da se pomame kao zvijeri.
nema tu odmazde nikakve jer ameri igraju igru koju najbolje znaju .... a kinezima je u cilju da izvoze, jer ako to stane i prodaja - praterija, nema ni budjeta, ionako su im zbog raznih blokada smanjen budjet kine.... zato ulazu milijarde i dolaze u svaku zemlju samo da investiraju kapital ... vecina tvrtki seli poslovanje iz kine .. zato ce to sve biti izbalansirano .. isto se rusija khurci i radi, ali nema jarane, kada te izoluju ekonomski ti propadas lagano..
"Fed navodi i da nastavlja da smanjuje svoj portfolio obveznica" sto dokazuje da se Fed zeli osloboditi balasta koji je rizican.Povecavanjem referentnim kamatnih stopa je pokusaj naci sto brze kupca.Sigurna sam. da su ljudi toga svjesni, nije prvi put desavanja ovakvih dogadjaja na berzi.