biznis
0

ASA Holding i Prevent na konferenciji u Rio de Janeiru

FENA
Bosna i Hercegovina će prvi put predstaviti svoje prakse društveno odgovornog poslovanja na konferenciji "Rio+20" od 20. do 22. juna u Rio de Janeiru.

Konferenciji će prisustvovati više od 130 šefova država i delegacija, više od hiljadu parlamentaraca, gradonačelnika, predstavnika lokalnih samouprava, predstavnika UN-a, kao i predstavnici civilnog društva iz cijelog svijeta.

Očekuje se da će konferencija okupiti više od 4.000 formalnih učesnika što će činiti najveće okupljanje svjetskih vođa današnjice.

Rad Mreže Globalnog sporazuma u BiH (MGS) će predstaviti članica Upravnog odbora MGS Aida Daguda.

Daguda je istakla da je ovo veliki iskorak za Bosnu i Hercegovinu, poslovni sektor i MGS u BiH.

" Kao članica UO MGS sretna sam što imamo priliku predstaviti rad MGS-a i dobre prakse iz oblasti društveno odgovornog poslovanja u BiH, kao i mogućnost da na globalnoj razini direktno učestvujemo i damo svoj doprinos u razgovorima o novom ekonomskom poretku, participaciji ljudi i održivom razvoju. Bitan napredak je i činjenica da će se za pregovaračkim stolom naći i predstavnici civilnog društva čime će konferencija dobiti na kvalitetu inicijativa i ponuđenih rješenja", dodala je Daguda.

Mreža Globalnog sporazuma u BiH je dostavila nekoliko primjera dobre prakse društveno odgovornog poslovanja iz BiH izdavačima Evropskog direktorija dobrih praksi, a koji su odabrali dvije naše kompanije: ASA Holding i Prevent BH.

ASA Holding će biti predstavljena iz oblasti podrške obrazovanju i programu zapošljavanju mladih u BiH, dok dobru praksu Prevent BH čini program podrške razvoju lokalne zajednice.

MGS u BiH, koja trenutno broji 71 članicu, okuplja vodeće kompanije kao i mala i srednja preduzeća, koja su se opredijelila da svoju komparativnu prednost na tržištu grade ne samo količinom profita koji ostvaruju, nego i brigom o svojim uposlenicima, životnoj sredini kao i zajednici u kojoj posluju, te organizacije civilnog društva, saopćeno je iz Centra za promociju civilnog društva.