Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Americi je pojedinim ljudima profesionalno zanimanje da traže rupe u zakonu i da ganjaju ovako velike kompanije kako bi izmuzli novac preko tužbi. Nema ovo veze sa zaštitom prava žena već kao i uvijek, radi se o novcu i nečijoj želji da se "ogrebe".
DHH je covjek koji je stvorio Ruby framework, Ruby on Rails, osnivac Basecamp-a koji ima bog te pitao koliko korisnika, kratko receno multimilioner ko od sale tako da njemu definitivno ne trebaju te rupe u zakonu. Covjek jednostavno ukazao na propust.
Kako može biti kreditna kartica seksistička? Stupid fuckin' Americans.
@M0starskiRamb0x Ameri i njihova glupa.prava
@M0starskiRamb0x Nije kreditna kartica, već algoritam kreditne kartice, kojeg naravno ljudi kreiraju. :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dobra ova kartica koja limitira ženi koliko će potrošiti. Spašava mnoge od bankrota.
Ne znam da li ste procitali clanak, ali je fakat problem (za ljude koji koriste kreditne kartice). Fazon je sto je limit na kreditnoj kartici odredjen kreditnim rejtingom osobe; Koliko je osoba vracala kredit prije, koju kolicinu i kojom brzinom. Eh jedan od parametara u algoritmima je i da li je osoba musko ili zensko. Algoritam je takav da ako je zensko odobrava manji kredit, nego ako je musko. Samo da rascistimo da nije glupo.
Ne prdite i apple trgovinama nemaju windows :)
I moja kartica je seksisticna, kad je gurnem u aparat nesto me pravo hebe u mozak.
a glupost žešca... steve wozniak multimilijarder osnivac appla, logicno je da ima 10x veci limit od svoje zenice sirotice heheh
"viralni" 130 lajkova ??
niks feršten
jarane ovi ameri nisu normalni, sta sve izvaljaju...
Ma svaka je seksistička. Moraš svaku prvo gurnuti i kada izađe bude ti lijepo (naravno ako imaš para na računu).
Dobro i sta sad?