Sarajevo
0

Ambasador Japana posjetio Bosnalijek

FENA
Želimo upoznati tajnu uspjeha vrhunske kompanije, kako bi vaša iskustva prenijeli drugima, izjavio je ambasador Japana Futao Motai prilikom nedavne posjete Bosnalijeku.

Ambasadora i prvog sekretara ambasade Japana u BiH Taku Aramakija u Bosnalijeku je primio direktor kompanije Edin Arslanagić sa saradnicima, saopćeno je danas iz Bosnalijeka.

Teme razgovora bile su uspješan razvoj Bosnalijeka u BiH i inostranstvu, poslovno okruženje i odrazi finansijske krize na farmaceutska tržišta.

  • Važni su jasni ciljevi i vizija, te uvjerenje da možete sve ispuniti. Bosnalijekov glavni kapital su zaposlenici u koje kontinuirano ulažemo, istakao je Arslanagić.

Direktor Bosnalijeka je upoznao japanskog ambasadora s ulaganjima Bosnalijeka u visoke tehnologije i modernizaciju svih poslovnih procesa, što je rezultiralo današnjim izvozom Bosnalijekovih proizvoda na tri svjetska kontinenta.

Takođe ga je upoznao s aktivnom ulogom koju Bosnalijek ima na različitim poljima razvoja bh. društva, a posebno o ulaganjima u edukaciju i naučne radove, zbog čega je Bosnalijek rijetka kompanija u koju se zapošljavaju stipendisti i mladi koji su svoje školovanje završili u inostranstvu.

Rukovodilac odjeljenja predformulacijskih ispitivanja Haris Trobradović, inače stipendista japanske Vlade, bio je domaćin ambasadoru i prvom sekretaru u obilasku Razvojnog centra Bosnalijeka.

Visokospecijalizirani zaposlenici u savremenim laboratorijama impresionirali su goste, kao i činjenica da se upravo na tom mjestu godišnje razvija u prosjeku 50 novih proizvoda, navodi se u saopćenju.

Zvaničnici japanske ambasade napustili su Bosnalijek zadovoljni, kako su sami istakli, uspješnom pričom o rastu kompanije kojoj je vlada Japana prije desetak godina ukazala povjerenje podrškom putem UNIDA.