Komentari (186)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kruzni tok je obicno mjesto na kojem zijanis ako vozis po pravilima
Ma kakvo to! Ovi naši ulijeću pun gas, sa bismilom i pod zastavom Muhameda. Kakav žmigavac, kamikaza skreće lijevo, iz vanjske trake, siječe unutrašnju pun gas do daske, unutra se ori Ceca , "PROĐI SAMNOM KROZ CRVENO", dok je desni kažiprst uparkiran u po nosa, traži balu za zamezi do destinacije!
Tako je , ja sam se napravio jednom zgodom pametan pa po pravilima ušao u unutarnje trake.Tri kruga sam napravio dok su me pustili da iziđem.Od tada samo se držim vanjske trake i nikada žmigavce ne palim i super prolazim.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
I da se zna* Zmigavac se dodaje kad izlazis iz kruznog a ne kad ulazis u kruzni..Pozz
osim u slucaju izlaska na prvom bliskom izlazu
Tvoj komentar treba staviti ispred svakog kružnog toka
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ovce neznaju šteku od vrata auta uzeti kako treba lupe njom kao da je čekić,a kamo li da voze u kružnom toku...
Jedini smo narod na dunjaluku kod koga je kružni tok donio više štete nego koristi
*Nije točno* da vozila u kružnom toku imaju prednost. Vrijedi pravilo desne strane. Stvar je ta da se ispred 99,99% kružnih tokova nalazi trokut koji ti oduzima prednost, pa moraš stati. Umjesto trokuta može biti semafor (kao na novom zagrebačkom "rotoru"). Također, možeš izaći iz unutrašnje trake, ako izlaz ima dvije trake i nema nikoga tko nastavlja vožnju u vanjskoj traci.
BRAVO
Pročitaš ovaj članak i tek ti onda nije jasno
Haj ti objasni seljacima da nemaju pravo prvenstva kad se iskljucuju iz unutrašnje trake a ako je vozilo u vanjskoj traci. Pojedini misle ako daju zmigavac da moraju proci.
imaju, zasto uopste taj u vanjskoj ide dalje od prvog izlaza u vanjskoj?
Nemaju, takvim kao ti dzaba citav clanak napisati o ponasanju u kruznom toku opet se pravite pametni pa svako malo udes. A nalazi se u vanjskoj spletom okolnosti. Kad bi uvijek cekao da se ukljucis u unutrasnju traku ukljucivao bi se 3 dana.
Nikad doslje nece shvatiti. Papak je to, doveden u glavni grad.
Potpuno pogrešan prikaz na skici!
U komentarima sve instruktori svaka čast
Ma kakva pravila i kružni tok,prvo bi se trebali “vozači” naučiti saobračajne kulture! Počevši od prestrojavanja sa dvije na jednu traku,tada se vidi krkanluk! Pitam se dali u Travniku i vozaćke djele🙈
ne znamo ni obiljeziti kruzni tok kako treba. Onaj u vanjskoj traci moze da kruzi u krug koliko zeli
Prema istraživanju 94,7% policajaca ne poznaju vožnju u kružnom toku.
Psiholoski, sozioloski, pedagoski su se trebali raditi samo kruzni tokovi sa jednom trakom da se ljudi prvo na to naviknu. Djeca koja pocnu hodati bez da su puzala imaju uvijek porbleme kasnije.
Iz licnog iskustva bih mogao reci da je ocito prerano bilo da se uvode kruzni tokovi kod nas, nije to za bh. podneblje. Koliko puta sam samo gledao nebuloze gdje vozac iz srednje trake skrece desno, a vozac iz desne trake, momenat nakon toga, produzava kruznim tokom. To je recept za sudare. Sve djeluje kao indijska saobracajna vreva, nema pravila.
Za pojedince je prerano bilo da dobiju vozačku!!!!
Pravila ima kao sto vidis, samo balkanski mentalitet je da se ne prate, jer svaki "drajver" misli da je pametniji od pravila i da ne vaze za njega. Velikim dijelom je kriva i policija koja ne kaznjava, a i oprostaj pola kazne ako platis ranije. Treba poostriti kazne i natjerati policiju da svakoga kaznjava ko krsi pravila, jer svako ko ima vozacku je duzan da zna i da prati pravila. Dosta je "hajde ba" mentaliteta. 600 poginulih i 10.000 ranjenih u saobracaju svake godine
Kod nas je obicaj da onaj sto ulazi u kruzni tok da gas jer mora da se ubaci sto prije bez obzira na vouila koja su u kruznom toku. Samo ih treba postaviti pod kamere vece kompliciranije kruzne tokove jer je kod nas policija glupa i ide metodom manjeg otpora i napuca da su oba vozaca krivi pa se vi ganjajte na sudu. Zato sve treba da se pod kamere postavi
Dobar dio vozača vjeruje samo u pravilo desne ruke.
I ko nema vozačku vjeruje u desnu ruku tkz.desnicu ha ha ha