Potpuno ga uništio
17

Vozač napravio haos s rijetkim Gemballa Mirage GT-om na Manhattanu, pa uhapšen

D. B.
Rezultat apsolutno bizarnog incidenta na Manhattanu je potpuno uništen skupocjeni automobil, još nekoliko vozila i hapšenje vozača.

Primjerak ekstremno rijetkog modela Gemballa Mirage GT baziranog na Porsche Carreri GT jurio je ulicama Manhattana te je udario nekoliko vozila, ali je vozač uprkos tome nastavio s vožnjom. Kada je stao na raskrsnici, policija ga je uhapsila.

Neke detalje rušilačkog pohoda vozača skupocjenog automobila snimili su prolaznici, a među tim detaljima je i trenutak kada je automobilom pri velikoj brzini udario u parkirani automobil. Američki mediji su prvobitno javljali da je automobil ukraden, ali je policija to demantovala rekavši da je haos uzrokovao vlasnik automobila.

Kada je riječ o šteti koju je pretrpio Mirage GT, postavlja se pitanje odakle početi. Primjetna su velika oštećenja karoserije i ovjesa, rashladna tečnost curila, a razbijeno je i vjetrobransko staklo.

Prosche Carrera GT je rijedak automobil, ali u svijetu ima svega nekoliko primjeraka tunirane verzije nazvane Gemballa Mirage GT.