Princip rada inovacije iz Volva
32
Volvo zračni jastuk za pješake
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Volvo je institucija za sve proizvodjace automobila sto se tice sigurnosti ...
mogao bih ja paralele vuci do besvjesti, ali vidim nea dovoljno slova... tako da je zakljucak, sto se mene tice, da ja ovaj auto iz tog razloga ne bih vozio, iako je Volvo, za moj pojam, sto bi svabe rekle, DAS AUTO! pasce Volvu prodaja u BiH :)
kaze aktivira se izmedju 20-50km/h....sto znaci u slucaju da se ne aktivira kada ti udaris pjesaka, odmah aplicira da si vozio brze od tih 50 km/h..... eh sad ako se nije aktivirao iz nekog tehnickog razloga, a ne zato sto si ti bio prebrz.....niko te oprati nece, ovi ce iz volva tvrditi da je to bilo zbog brzine i ti nastrada ni kriv ni duzan, jer mozda negdje u svijeu se to moze dokazati, kod nas niti bi se neko trudio da dokaze ili provjeri, niti ima te mogucnosti, a i sto bi blatio veliku kompaniju koja bi sigurno pogurala da to malo zataska....isti slucaj pri kradji odredjenih stvari iz automobila, policajac kada ga nazoves pita, da dodjes u stanicu, da prijavis to, ne pomislja da dodje i napravi uvidjaj, da uzme otiske, jer to je supa tehnologija, skuplja nego stvari koje ti je ukrao, ne razmisljajuci da treba uhvatiti i zatvoriti kradljivca, e sad da se oni ne zatvaraju, jer to je sve sitno....nego pustaju na slobodu...pa sutra mogu od lopova postati ubice itd.
Sreća pa ne kasnite 5 mjeseci...
fala Ovom sto nam kroji sudbu da postoji volvo.... fala jos jednom
Hadžijalagiććć
\"U Kini 25 posto svih žrtava saobraćajnih nesreća čine pješaci. U Evropi je ta brojka nešto manja (14 posto), dok u SAD-u iznosi 12 posto.\" Pa da, u Americi niko ne hoda :)
od sad letimo 50 metara kad se odbijemo od ovog balona :)
da mi je love da kupim sebi ovakav novi Volvo... al nazalost u ovoj \"drzavi za covjeka\" je to nemoguce..
hehe...hahaha e jes ti dobar primjer... hahaha biciklista udara visoko i obara auto udara nisko i nabacuje a da slazem se treba napraviti asfalt od pamuka salim se ba.. ali nesto me nasmija pravo.. bice da je moj bad smisao za humor
mislim da su cesce i vece povrede koje nastaju odbacivanjem pjesaka na tlo, gdje pjesak glavom udara od tlo, nego sto je to udarac od vjetrobransko staklo... primjer za to je nedavni udarac bicikliste u pjesaka na cvili kada je pjesak (starija zena, mislim) udario glavo o tlo i tesko nastradao
Ma y.e.b.o pješake da malo paze gdje prelaze nebi toliko ginuli