Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta ce mi sjedalica,bolje u krilo :D:D
Kunem ti se prije 5 dana lik sa djetetom u krilu tj. dijete (5-6god) za volanom izasli na magistralni put prema Sarajevu Samo kod nas
Stanje u Bosni,sto se tice koristenja autosjedalica je ocajno. Bebu sam iznijela iz bolnice u AS,ljubazno odbila onu korpetinu "za iznosenje beba" koju su mi nudili. Malu sjedalicu prerastao sa 7 mj, i kad je sam mogao sjediti presli smo na drugu kategoriju. Cybex sjedalice su moja preporuka,druga kategorija posebno. To da dijete nece u sjedalicu su gluposti,roditelji nisu sposobni da uspostave malo reda. Tu ne smije biti kompromisa. Bez problema vozim po sat i pol sama s djetetom,i nikad nisam imala problema,jer je dijete naviklo i to prihvatilo pod normalno,kao sto i jeste.
"Maxi Cosi" i nema frke...
Römer je jedna od najsigirnijih djecijih sjedalica. Svake godine izlaze testovi na ADAC-u. Ovdje nije nista novo, pogledajte na Römer modele i svi su vec na trzistu. A mogu reci da se u zadnjih 3-5 god. Nista nije promjenilo. Najsigurnije su one sa Top tetterom inisofixom. Ostalo sve manji detalji. Ne znam sta je ovdje od volva novo. Jedino reklama da kupuju od njih. Npr. Sjedalicu od Römera prodaje VW ( sjedalica od prije 3 god. ) koja je u VW-u skuplja od Romerovovih o 40%. A jedina razlika sto imaju svoj znak na sjedalici a proizvodi Römer.
Čuj Volvo napravio sjedalice... Sjedalice je napravio Britax Roemer, a Volvo se reklamiše na osnovu toga :)
@sirmelle Ne znam sto si dobio ovoliko neg. Lajkova za istinu. A sta vise nije nista novo ovo, doboljno pogledat na aktuelne modele Römera. Znam jer ih prodajemo.
@Berserk Ma vjerujem da su to manje - više Volvo fanovi :) Koga na kraju krajeva briga za lajkove :D Roemer pravi izuzetno dobre sjedalice, ne sjećam se da su ikad imali kiks po pitanju sigurnosti. Većina auto industrije koristi njihove sjedalice koje "oblače" u svoje znakove i prodaju za veoma skupe pare.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Stvarno su prejaki sto se tice sigurnosti,jbg sad ljepota luxus performanse (msm na auta) imaju par dobrih modela,XC npr
Isto mislim da bi sigurnost djece trebalo da je na prvom mjestu
Kod nas bi budžet napunili za 24h samo kad bi počeli kontrolisati i kažnjavati roditelje za nekoristenje sjedalice.
i pojas i svjetla i P i alkohol, veci bi prihodi bili nego od PDV-a
Ne vidim smisao ovoga. Ja sam kao dijete IHIIIIIIHIII... Ja sam, dakle, kao dijete sasvim normalno sjedio nazad i u bilo kojoj prilici HUUUHUUUUUU... Kao što rekoh, u bilo kojoj prilici sam koristio vrijeme da gledam i čačkam po AAABAAAABAAAA.... Khm, čačkam po autu. Stari mi je divljački vozio i redovno sam FFFAFFFAAAF... Redovno sam se preturao po autu. I evo, vidite da mi ništa ne fali.
Nista, imas i viska.. :)
@Diplomirani Seljak Jel ti stari picio 280 kmh po autobahnu i 160 po autocestma?