auto
26

Volkswagen otkrio izgled unutrašnjosti redizajniranog Amaroka

Klix.ba
Kompanija Volkswagen je objavila fotografije unutrašnjosti redizajniranog modela Amarok.

Amarok je u suštini poput radnog vozila, ali to ne znači da ne treba imati izuzetnu unutrašnjost koja omogućava vozaču i saputnicima da se osjećaju ugodno. To je bio cilj kompanije Volkswagen dok je radila na redizajnu Amaroka, koji je dobio instrument tablu sličnu onima koje se mogu naći u putničkim automobilima poput Golfa. Viša pozicija vozača i odlična preglednost su i dalje tu, tako da popularni pickup nudi najbolje iz oba svijeta.

Amarok je dobio električna prilagodljiva ergoComfort sjedišta s grijačima, koja se mogu podešavati i po visini, tako da svi vozači mogu pronaći idealni položaj. Sjedišta je moguće podesiti na 14 načina, a presvučena su nappa kožom.

VW je promijenio instrument tablu koja sada ima horizontalne linije. Unutrašnjost je dobila brojne korisne pretince, a tu je i novi multifunkcionalni upravljač koji omogućava kontrolu različitih sistema.

Uz opremu Aventura dolazi ekran u boji između brojčanika, kao i lopatice na upravljaču za kontrolu osmostepenog automatskog mjenjača. Obnovljeni Amarok posjeduje retrovizor bez okvira i najnoviji infotainment sistem s podrškom navigacije, DAB digitalni radio i glasovne komande.

Pickup je opremljen Park Pilot sistemom koji je kombinacija senzora za parkiranje i stražnje kamere. Postavljene su i utičnice, papučice od nehrđajućeg čelika (samo za paket opreme Aventura), automobil posjeduje klima uređaj i Bluetooth povezivost.

Najjeftiniji Amarok je Trendline Double Cab sa pogonom na stražnje točkove, koji košta 25.720 eura, dok najbolje opremljena verzija Aventura sa snažnim V6 turbodizel motorom koji razvija 224 KS , pogonom na sva četiri točka o osmostepenim automatskim mjenjačem košta 46.525 eura.

Prodaja osvježenog Amaroka počinje u septembru.