"J. D. Power Report"
0

FOTO / Veliki uspjeh Dacie

Sarajevo-x.com
Dacia je u ovogodišnjoj studiji “J. D. Power Report” o zadovoljstvu njemačkih vlasnika svojim vozilima postigla izvanredan rezultat.
Uvrštena je na drugo mjesto zajedno s prestižnom njemačkom markom BMW, koja je postigla isti broj bodova i vrlo je malo zaostala za prvouvrštenom prestižnom markom Mercedes-Benz.

Rumunjska marka, koja je već više od jednog desetljeća dio Grupe Renault, sa svojih 83,6 posto potpuno zadovoljnih kupaca izvrsno konkurira uvaženim njemačkim, evropskim i dalekoistočnim konkurentima na ljestvici automobilskih marki. Kod vrednovanja zadovoljstva po segmentima, Dacia Logan sa 83,9 posto potpuno zadovoljnih kupaca također osvaja srebrnu medalju.

Dacia je bila prvi puta uključena u studiju “J. D.Power Report” 2009. godine. Odmah se uvrstila na dobru poziciju na sredini ljestvice. Ove godine bilježimo napredak za dvanaest mjesta i na taj način je postigla najveći napredak među svim ocijenjenim markama. Odličan poredak Dacie je rezultat beskompromisnog programa Grupe Renault za osiguravanje svestrane kvalitete.

Kod pripreme ovogodišnjeg izvještaja, ekipa za istraživanje tržišta firme “J. D. Power” u Njemačkoj je provela 16.330 anketa na internetu, u kojima su vlasnici imali priliku detaljno opisati iskustva sa svojim automobilom. Uključena su bila vozila 25 marki i svi segmenti, a u slučaju nedavne promjene modela uzete su u obzir nove i stare verzije modela. Na krajnji rezultat istraživanja VOSS (Vehicle Ownership Satisfaction Study) utječu četiri glavna kriterija, koji imaju u konačnoj ocjeni različite udjele, a najvažnija je privlačnost automobila (32 posto), slijedi kvaliteta (26 posto), troškovi (22 posto) i usluge (20 posto).