Malen i snažan
0
Uskoro Focus sa 1,0 motorom
Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mali al\' tehnicar..
Još mu metneš plin i za cvaju se voziš mjesec dana
Fiatov twin-air je čudo a ne ovo. Svi bi htjeli nešto kao \'toplu vodu\' da izmisle, biti veliki inovatori, sve za dobar marketing
Ovo nije nista novo, 1.0 tri cilindra ima odavno, ovaj jos sa turbinom optimiran, tri cilindra puno vibracija, fiat se odvazio i pustio twin air, motor sa 2 cilindra, to je vec nesto
@xx pa evo da te demantujem, mozda i ima takvih kao sto ti kazes ali sigurno da nisu svi koji u bosni zavrse masinstvo takvi duduci. srecom, ima i onih koji sa bosanskim diplomama rade po raznim istrazivackim i razvojnim centrima diljem evrope. ja poznajem sedmoro takvih. @automehanica... jeste, jako je zanimljivo vidjeti da jedan motor tako male kubikaze moze u potpunosti da zadovolji performansama cak u vecim vozilima kao npr. mondeo. vozio sam mondeo sa ovim malim \"motoricem\" i bilo je pravo iznenadjenje vidjeti da je to sasvim solidno rjesenje.
hmmm.... 125 konjskih snaga 1.0 benzinski motor a Passat 6 2.0 tdi ima 110 konjskih snaga... znaci za pasata je dovoljan ovaj jedan 1.0 EcoBoost turbo-benzinski motor... zamisli passata 6 od 1.5 tonu sa 1.0 motorom... zanimljivo
Jeste mali, ali koliko ovdje pameti i truda je trebalo da se napravi ovo. Za mene su ljudi genijalci koji to rade. Danas završe kod nas ovdje mašinstvo, a ne znaju ni šta hje motor, a kamoli da konstruišu šta. Demantirajte me, ako sam u krivu.
to je tehnika, mala kubikaza a veliki broj konja
bosnjaci ce napraviti automobil 2099 ali hidzaretske hehehehehehe
smanjuj, smanjuj, pa onda skontaju da se pocjepa na 50K
iako mrzim forda svaka čast majstori
Kinez već čeka sa šarafcigerom da ga rasklopi.
Dobar je mercedes....samo da mu je fordov motor
šta će oni što se k.rče sa konjima, sa passatima i šesticama a sipaju za 5 KM ma neka poskupi i treba da poskupi!!! TDI pa crveno i pa crveno DI pa crveno TDI pa . . .
Ma vala jarane, ni dizelaši više nisu ekonomični s ovim cijenama goriva. Da hoće uvest električne automobile u masovnu upotrebu, j e b e m ti više ovo točenje, oderaše nas skroz.
vozim benzinca, nažalost!!!