auto
0

U toku su prijave za utrku kreativnih vozila vlastoručne izrade

Sarajevo-x.com/Red Bull
Sarajevo će ove godine biti domaćin natjecanja u ljudskoj kreativnosti i domišljatosti prilikom vlastoručne izrade vozila. Natjecanje se zove Red Bull Soap Box ili ako bi prevodili: kutija od sapuna i ocjenjuje kreativnost i domišljatost prilikom izrade vlastoručnog vozila kao i brzinu spuštanja niz stazu.

Nagrada za najuspješniji tim je putovanje u Veliku Britaniju gdje će pobjednički tim imati šansu da sazna sve detalje oko pravljenja vozila Formule 1. Drugoplasirani tim će imati šansu da se vozi sa Red Bull-ovim reli vozačem, dok će trećeplasirani tim dobiti karting da se voza do iznemoglosti.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Prijave za timove su u toku i može se prijaviti putem besplatne info linije 080020201 ili preko web stranice www.redbullsoapbox-bih.com gdje se može saznati puno više detalja o ovom natjecanju. Prijave su otvorene do 15.06.2006., nakon čega Red Bull-ove djevojke na adresu donose potrebne formulare koje takmičari ispune i najkasnije do 01.07.2006. šalju skice svojih vozila koje će učestvovati na Red Bull Soap Box-u.

[SLIKA]2[/SLIKA]

Više informacija na: www.redbullsoapbox-bih.com ili na www.redbull.ba.