auto
0

U Frankfurt stiže i Range Rover Sport Hybrid

Klix.ba
Predstavnici Land Rovera potvrdili su da će na septembarskom Sajmu automobila u Frankfurtu izložiti i hibridnu varijantu novog Range Rovera Sport.

Automobil će imati kombinaciju dizelskog i elektro-motora, a sve su prilike da se radi o evoluciji tehnologije koju je Range Rover pokazao 2011. godine uz model e plug-in hybrid koji je pokretao 3-litarski TDV6 dizel sa 242 KS u kombinaciji sa 93 KS koje je isporučivao elektro-motor, što je zajedno generiralo 334 KS.

Za prenos snage bio je zadužen ZF-ov 7-stepeni automatski mjenjač, a lithium-ionska baterija imala je kapacitet od 14,2 kWh. Koncept je bez korištenja dizel motora imao autonomiju od 32 kilometra, a u kombinaciji sa dizelom mogao je preći 1.112 kilometara, uz prosječnu potrošnju goriva od samo 3,3 litre na 100 kilometara i emisiju CO2 od 89 g/km.

Pored hibridnog modela, Range Rover Sport bit će predstavljen i uz SDV8 dizelski motor koji razvija 700 Nm obrtnog momenta, a nešto kasnije automobil će se ponuditi i uz 4-cilindarski EcoBoost motor.