Samo pet primjeraka
27

Zacoe transformisao Ferrari 488 GTB inspirisan kineskim ratnikom

D. B.
Ferrari je predstavio model 488 GTB još 2015. godine i potom njegovog zamjenika F8 Tributo 2019. godine, no to nije spriječilo kineskog tunera Zacoe da pripremi novi karbonski body kit.

Kao inspiracija za novi body kit napravljen od karbonskih vlakana i namijenjen Ferrariju 488 GTB poslužili su konj i oklop kineskog vojnog generala po imenu Lu Bu, koji je opisan u historijskom romanu “Romance of the Three Kingdoms” i popularnoj seriji videoigara.

Broj tuniranih primjeraka superautomobila ograničen je na samo pet. Karbonski detalji podsjećaju na oklop konja, ali je njihov oblik inspirisan opremom ratnika prikazanog u igr Dynasty Warriors 9.

Body kit podrazumijeva naglašeni prednji spliter, ekstenzije za pragove i stražnji difuzor, kao i fiksni stražnji spojler sličan onom koji ima model 488 GT3 EVO. Kineski tuner tvrdi da dodaci unapređuju aerodinamiku, toplotu i turbulencije.

Automobil je značajno spušten jer sada ima set aftermarket felgi, a tuner nije naveo nikakve modifikacije 3,9-litarskog V8 twin-turbo motora koji razvija 661 KS i 760 Nm obrtnog momenta. Tu je i novi Fi Exhaust izduvni sistem sa karbonskim završecima cijevi koji omogućava promjenu zvuka po želji.

Zacoe ističe da je projekt kreiran kako bi se proslavila 75. godišnjica Ferrarija, a cijena zasad nije poznata.