Projekt iz Massachusettsa
11

Ovako izgleda Tesla Model 3 nakon "porscheovskog" preobražaja

D. B.
Teslin Model 3 će ove godine biti osvježen, ali je vlasnik ovog automobila iz Massachusettsa to učinio na svoj način te unaprijedio izgled električnog modela.

Vlasnik je za preobražaj Modela 3 odlučio koristiti dijelove Porschea Cayman GT4, a ovaj "nekonvencionalni brak" izgleda bolje nego što se moglo očekivati. Rezultat je automobil koji može proći kao fabrička verzija Teslinog Modela 3 fokusirana na stazu. Branik s velikim usisnicima izgleda slično onom koji koristi Cayman GT3, dok je ravna karakterna linija također poboljšanje u odnosu na nos standardnog modela.

Međutim, modifikacije idu mnogo dalje od toga, jer je Model 3 dobio i haubu od kovanog karbona sa ventilacijskim otvorima poput onih koje ima GT4, dok novi Teslin logotip liči na Porscheov. Kućišta bočnih retrovizora kao da su preuzeta iz BMW-ovog M paketa. Automobil je spušten i presvučen folijom u boji zlata, a izgled je dodatno unaprijeđen laganim setom felgi. Agresivni body kit uključuje istaknuti stražnji spojler, par aftermarket LED stražnih svjetala i stražnji difuzor. U unutrašnjosti se nnalazi upravljač s kovanim karbonskim detaljima koji se slažu s haubom.

Pored unikatnog body kita, Tesla Model 3 Long Range iz 2018. godine ima i bolje performanse zahvaljujući kanadskoj kompaniji Ingenext. Snaga dva električna motora je povećana tako da Model 3 od 0 do 100 km/h ubrzava za nešto više od tri sekunde. Automobil prelazi 402 metra za 11,6 sekundi dostižući brzinu od 186,4 km/h.