Za još bolji izgled
3

Oettinger nudi nove karoserijske komponente za Golf GTI

E. L.
Samo tri nova elementa na karoseriji dovoljna su da aktuelni VW Golf GTI izgleda još bolje.

U njemačkoj tuning kompaniji Oettinger više od sedam decenija bave se dorađivanjima automobila koji dolaze iz Volkswagena i Audija, a u njihovoj ponudi sada je i nekoliko karoserijskih komponenti koje se nude vlasnicima aktuelnog Golfa GTI.

Oettinger za osmo izdanje vjerovatno najpoznatijeg sportskog modela iz C segmenta nudi novi prednji usmjerivač zraka, veći zadnji spojler i drugačije dizajniran difuzor između završetaka izduvnog sistema, a u Friedrichsdorfu kažu da će novost ispod prednjeg odbojnika dodatno reducirati podizanje karoserije iznad prednje osovine i tako pomoći još boljem prijanjanju prednjih točkova.

Zadnji spojler i difuzor dizajnirani su da podsjete na elemente koji krase Clubsport GTI Golfove, a paket je zaokružen 19-inčnim aluminijskim felgama iz opcione ponude Volkswagena iza kojih se kriju kruće i niže opruge iz ponude kompanije H&R.

Za kupce kojima se ne sviđa sjajna crna boja spomenutih karoserijskih elemenata u Oettingeru također nude i opciju lakiranja u boji karoserije automobila uz naglašavanje da je priča oko poboljšavanja aktuelnog Golfa GTI (i Golfa R) tek na početku.