Tuning
39

Mercedes G500 Convertible s potpisom Brabusa

Klix.ba
Nakon nedavnog predstavljanja tuning programa za trovratni Mercedes G-Klase, renomirana njemačka kompanija Brabus ovaj put pozabavila se kabrio verzijom G-Klase koja je poboljšana izvana i iznutra

. Za ovu priliku legendarni njemački terenski automobil dobio je novi prednji odbojnik u boji karoserije u kojem su integrisana svjetla za maglu i LED dnevna svjetla.

Drugačija je i maska hladnjaka motora. Uz nove pragove tu su i velika proširenja blatobrana, a redizajniran je i zadnji odbojnik na kojem se nalazi i difuzor zraka.

Zadnja svjetla sada su opremljena LED tehnologijom, a da ne bi bilo zabuna oko toga ko stoji iza tuninga, na poklopcu rezervnog točka istaknut je logo i naziv kompanije. U unutrašnjosti u kojoj dominira crna boja ističu se vrhunska sjedišta obložena perforiranom kožom i sportski upravljač.

Tu je i nekolicina detalja napravljenih od karbona. Pored vizuelnih izmjena Brabus je snagu 6,1-litarskog benzinskog motora podigao na 462 KS, a najveća vrijednost obrtnog momenta sada iznosi 615 Nm. Prosječna potrošnja automobila iznosi oko 20 litara na 100 kilometara, a emisija CO2 348 g/km.