Uvijek može bolje
0

Mansoryjeva Mercedes-Benz S-Klasa je atraktivnija i snažnija

D. B.
Mansory nastavlja s radom u ovoj godini te je sada predstavio paket nadogradnji za Mercedes-Benz S-Klasu (W223).

Radi se o iznenađujuće suptilnom paketu koji donosi karbonske komponente eksterijera, ali su one svedene na minimum. Paketom se naglašava "već veoma elegantni izgled" fantastične limuzine, a on uključuje novi prednji lip spojler, nove pragove, dvije verzije usisnika na prednjem braniku, dvije verzije blatobrana, dva različita stražnja diffuzora, različite karbonske opcije za prtljažnik, krovni spojler, otvore na stražnjem braniku, dvije verzije kućišta bočnih retrovizora i asortiman Mansoryjevih oznaka koje govore da se radi i "posebnom Mercedesu". Također, kupcima su na raspolaganju tri seta felgi.

Naravno, Mansory nudi i poboljšanja performansi za modele S400d i S500 zahvaljujući modificiranoj ECU jedinici i novom izduvnom sistemu. Dizel sada razvija 395 KS i 837 Nm obrtnog momenta, što je povećanje za 65 KS i 101 Nm. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno 4,8 sekundi, dok je maksimalna brzina povećana na 270 km/h, odnosno za 20 km/h.

S500 sada isporučuje 526 KS i 629 Nm obrtnog momenta, a do "stotke" stiže za 4,3 sekunde.

Mansory nudi brojne opcije među kojima je presvlačenje unutrašnjosti i asortiman individualnih boja. Pored toga su tu Mansoryjeve patosnice, sportski upravljač u kombinaciji kože i karbona, aluminijske papučice i drugo.