Monstrum iz Ingolstadta
121

Mansoryjev i MTM-ov Audi RS6 Avant je strah i trepet za sve karavane

D. B.
Saradnja tunera nije čest slučaj, ali kada se to dogodi, obično se radi o sjajnim projektima.

Upravo je takav projekt rezultat saradnje tunera Mansory i MTM, koji su udruženim snagama radili na najnovijima Audiju RS6 Avant. Ovaj model je i u fabričkoj formi impresivan, no Mansory i MTM su super karavanu iz Ingolstadta osigurali veliku dozu steroida i kreirali istinsko čudovište koje i dalje može poslužiti kao porodični automobil.

Mansory je pripremio jedan od svojih najboljih body kit paketa tako da RS6 izgleda kao da dolazi iz filma s temom apokalipse. Nazad su dva spojlera i četiri završetka izduvnih cijevi, što je jasan pokazatelj da se ne radi o običnom modelu RS6.

No, to nije sve jer je karavan visokih performansi doživio još niz promjena. Dobio je 22-inčne felge, dva ventilacijska otvora na poklopcu motora, brojne karbonske komponente i aerodinamička poboljšanja poput masivnog prednjeg spojlera. Dominantni crni izgled je upotpunjen plavim detaljima prisutnim ne samo na karoseriji, nego i na felgama i ogromnim kočionim kliještima. Svjetla su također zatamnjena zbog čega Avant izgleda još agresivnije.

MTM je radio na povećanju snage 4,0-litarskog twin-turbo V8 motora koji sada razvija 820 KS i 1.167 Nm obrtnog momenta te od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od tri sekunde. Njegova maksimalna brzina sada iznosi 330 km/h.

Vezani članci