Tirkizna boja i karbon
26

Mansory ima smisla i za golf vozila

D. B.
Najnovija Mansoryjeva kreacija daleko je od automobila visokih performansi, no ipak je itekako atraktivna.

Golf je igra koja se povezuje s luksuzom i stilom, a s tim u skladu je i golf vozilo Garia koje je modificirao Mansory i "podigao" ga na novi nivo.

Mansory je poznat po svojim "divljim" projektima među koja su modificirani Range Rover i AMG G63 Coupe sa "suicide vratima", tako da se tuner nije suzdržavao ni kada je riječ o golf vozilu Garia. Korištena su kovana karbonska vlakna, zbog čega je vozilo čvršće i lakše u odnosu na standardno. Mansory je pripremio i crne točkove koji odgovaraju tamnoj temi dizajna eksterijera.

Karbonski dijelovi uključujući prednju rešetku i blatobrane su ukrašeni tirkiznim linijama kako bi se naglasio novi izgled, a tirkizna tema se nastavlja unutar otvorene kabine, posebno na kožom presvučenim sjedištima.

Kupci mogu birati različite materijale i kožu, no informacija o eventualnim poboljšanjima električnog pogona nema tako da na njih ne treba ni računati.

Vozilo se može koristiti na evropskim i američkim cestama kao LSV, odnosno vozilo male brzine.

Cijena nije objavljena, no raniji luksuzni model Garia SuperSport, koji se pojavio 2018. godine, koštao je 73.000 dolara.