Atraktivnije pakovanje
27

Manhart nudi Teslin Model 3 koji će se izgledom izdvajati iz mase

E. L.
Manhartova kreacija na temu Tesle Model 3 postavljena je na 21-inčnim točkovima i znatno je bliža tlu u odnosu na standardnu verziju.

Poznati po svojim kreacijama s kojima obično stiže i mnogo dodatnih konjskih snaga, u njemačkoj tuning kompaniji Manhart ovaj put su imali potpuno drugačiji pristup, jer u slučaju dorada na osnovici Tesle Model 3 nisu nastojali da povećaju potencijal koji nude dva elektromotora.

Umjesto toga u Wuppertalu su odlučili da Model 3 (koji su nazvali Manhart TM3 510) izvana bude drugačiji od ostatka društva koje je, pored Sjedinjenih Američkih Država, sve prisutnije i na evropskim cestama.

Karoseriju američkog automobila krasi sivocrvena traka na krovu, prednjem/zadnjem poklopcu i bokovima. Tu je i karbonski usmjerivač zraka na odbojniku, a zanimljiva je i aplikacija sa saćastim uzorkom koja imitira masku hladnjaka.

Iza novih 21-inčnih aluminijskih felgi (Barracuda) na kojima su gume dimenzija 235/30 naziru se unaprijeđene kočnice, a korištenjem drugačijih opruga iz ponude poznate kompanije H&R podnica Manhartove Tesle znatno je bliža tlu u odnosu na standardnu verziju.

Minimalistički dizajnirana unutrašnjost ovaj put nije dirana, ali u Manhartu kažu da za zainteresovane klijente već imaju nekoliko spremnih opcija s kojima u kabinu stiže karbon i alkantra.

Pogonska grupa ostaje nepromijenjena, pa i TM3 510 pokreću dva elektromotora koji kombinovano proizvode 513 KS i 660 Nm obrtnog momenta. S pogonom preko obje osovine (AWD) automobil od 0 do 100 km/h stiže za 3,3 sekunde i razvija 261 km/h. Prema WLTP normama, kapacitet baterija (80,5 kWh) dovoljan je za prelazak 567 kilometara.